Encümen Salonun da bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alper Taban, yeni belediye binası, belediye ekmek fırını ve altyapı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.


İMZALAR ATILDI
Yeni Belediye Binasıyla ilgili müteahhit firmayla anlaştıklarını belirten Başkan Alper Taban, “Bir diğer husus belediye binası. Belediye hizmet binasıyla ilgili şöyle söyleyeyim; Pazartesi günü itibariyle imzayı attık. Karşı tarafta attı. Bizde imzalarımızı atmış olduk. Bu ne demek? İşi yapan ihaleyi alan şirket artık tamamen ‘Ben bu işten çekiliyorum’ diyerek imzasını atmış. Bu hukuken bizim için önemliydi. Çünkü neden? Biz yarın yola çıktığımızda yeniden bu işin durmasını sağlayacak bir sorunla karşılaşmak istemiyoruz. Dolayısıyla işi sağlam bir şekilde götürmek istiyoruz. Ve Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde projeyi çizen mimari ofisle proje hakkında tüm detayları netleştirip hemen yeniden ihalesini gerçekleştirip önümüze bakmak istiyoruz. Bir senede mi bitiririz, 1,5 sene de mi bitiririz bilmiyorum ama bununla beraber de işte daha önce de bahsetmiştim, Sedir kafe dediğimiz bölge, yine bunun sonraki etaplarında Hükümet binamızın ve merkezimizin olduğu alanın daha sağlıklı bir bölgeye taşınmasıyla oralarında bir meydan hüviyetine dönmesiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Bunları birlikte yürütüyoruz” dedi.


PROJE DE DEĞİŞİKLİK YOK
Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye binasının projesinden herhangi bir değişiklik yok. Kent meydanı ve hizmet binası şeklindeydi. Değişiklik şu olabilir, diğer karşı alanlardaki bölgeyle ilgili rekreasyon, peyzaj ve meydan gibi çok amaçlı kullanabilir miyiz gibi bunlar ilave olmuş olacak. Bir de şu var; bu bölgede ki yaya trafiğini olumlu manada etkileyecek adımlar gelecek. O da nedir? Ortadaki havuzun bulunduğu alan, bunun altına inebilir miyiz, yoksa üstünden bir platform kurarak yaya trafiğini üstüne alabilir miyiz gibi detay çalışmalar mutfak tarafında yürütülüyor. Bunlar geçmişte olmayıp, sonra ilave düşündüğümüz ilaveler olarak söyleyebiliriz.”


BESAŞ DEVREYE GİRİYOR
Belediye Ekmek fırınıyla ilgili de firmayla imzaların atıldığını ifade eden Taban, “Belediye Ekmek fırınıyla ilgili süreci de tamamladık. Zaten bu imzalar tamamıydı. Hem belediye ekmek fırını hem de beraberinde hizmet binamız. Orayla ilgili de süreç tamamlandı. BESAŞ ayağıyla fırından çıkan ekmeklerin satışını yapan arkadaşlarımızla şuan da görüşmeler yapıldı. O da nedir? BESAŞ’ın ürünlerini satmak istiyorsanız eğer bu ürünleri satabilirsiniz. BESAŞ’la bu irtibatı hemen sağlayarak süreci hızlandırın. Bu da nasıl olacak? BESAŞ kendi konseptini oluşturmak istiyor. Sadece ekmek değil, beraberinde süt ve süt ürünleri diyebileceğimiz yan ürünler. Bunları da marketlerine ilave etmiş. Konsept yapılarla bunları satmak istiyor. Eski ekmek satış bayileriyle bunları olgunlaştırarak süreci hızlandıracağız. Ekmek burada üretilmeyecek. İlk etapta burada üretmenin çok cazip olamadığını BESAŞ ifade ediyor. Mevcut binayla ilgili verilmiş ek bir karar yok. Çünkü ekmek sürecini görmemiz lazım. Önce onu bir değerlendirmemiz lazım. O süreci değerlendirdikten sonra durumuna bakacağız” dedi.


ALTYAPI BU AY BAŞLIYOR
“Altyapıyla alakalı Avrupa Yatırım Bankasından onaylanan bir miktar vardı. Yine devamında da ilave hizmetleri hemen peşi sıra getirebilmek için, çünkü altyapı çalışması çok geniş kapsamlı ve maliyetli. Onu da hemen devamında getirebilmek adına bir girişimleri vardı. Birinci etap bildiğim sonuçlandı. Bununla ilgili de ay sonuna kadar Mart ayı içi veya sonu gibi çalışma yapılmaya başlanacak. Sonrasında inşallah bunun şehir merkezine doğru inen kısmında da temsili bir temel atma ya da tanıtım gibi bir duyurusunu yapmış olacağız. Ama Mart ayı içinde veya sonu gibi kazma vurulmaya başlayacak.”

Editör: TE Bilişim