Ulu Cami ile başlayan gezide rehber eşliğinde camiyi gezen öğrenciler, bir baş yapıt olan eserin hikayesini ve özelliklerini dinledikçe esere olan hayranlıkları bir kat daha arttı. Rehber eşliğinde yapılan Ulu Cami gezisi sonrası Kozahan´a giden öğrenciler Bursa´nın meşhur ipeğinden yapılan eşyaları ve tarihi hanı inceledi. Kozahan´da çay keyfi yapan öğrenciler ardından ufak bir yemek molası verdiler. Sonrasında Tophane´ye çıkarak Osmanlı Devleti kurucusu olan Osman Gazi´nin türbesini ziyaret etti. Ardından Orhan Gazi Türbesini de ziyaret ederek eşsiz Bursa manzarasını Tophane´den seyreden öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı. Öğrenciler Osmanlı padişahlarından olan Sultan 2. Murat´ın Türbesinin de bulunduğu alan olan Muradiye külliyesini de ziyaret etme fırsatı buldular.

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Canan Kurşun, “Gezinin amacı öğrencilerimize atalarından miras kalan tarihi daha yakından tanıtmak ve yaşadıkları şehrin önemini daha iyi kavrayabilmelerini sağlamaktır” dedi.

Özel Devrim Kosova Ortaokulu olarak gezilere oldukça önem verdiklerini söyleyen Okul Müdürü  Erol Baştürk ise, “Cennet Bursamız, Osmanlı İmparatorluğuna başkent olmuş ve evliyalar şehri olarak bilinmektedir. Camileri ve türbeleri gezmek insana huzur veriyor. Öğrencilerimizin de bu huzuru hissetmeleri, çevremizin tarihi ve turistik güzelliğini tanımaları amacıyla bu tür kültür gezilerine önem veriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim