Spor Toto Bölgesel Gelişim Ligi 2.Grup'ta mücadele eden İnegölspor U-15 ekibi rakibini 4-1 mağlup ederken, U-16 ekibi ise sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. U-19 ile U-17 ekibi maçları ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi.

U15 ekibi deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor’u 1. dakikada Yunus Emre Arslan, 14. dakikada Emirhan Zafraner, 50. dakikada penaltıdan Mustafa Enes Aydoğdu ve 74. dakikada Eren Matışlı’nın attığı gollerle 4-1 mağlup etti. Ekip bu skorun ardından oynadığı 20 maçta 13 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek, topladığı 43 puanla 2.sıradaki yerini korudu.

U-16 ekibi deplasmanda Tuzlaspor ile karşılaştı. 40. dakikada yediği gol ile 1-0 geriye düşen ekibp, 55. dakikada Emirhan Yılmaz’ın attığı golle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Ekip bu sonucun ardından oynadığı 20 maçta 12 galibiyet 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederek, topladığı 40 puanla 2. sıradaki yerini korudu.

Maçların ardından Altyapı Antrenörleri değerlendirme açıklaması yaptı. U15 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, “Tuzlaspor’a konuk olduk. Rakibimiz kendi sahasında iyi sonuçlar alan ve topu iyi kullanan kenar hücumlarında etkili olan bir takım. Müsabakaya istekli ve baskılı başladık. Oyunun ilk 15 dakikalık bölümünde yaptığımız önde baskı ile rakibimizin oyun kurmasına engel olduk. Bulduğumuz 2 golle de skor avantajını ele aldık. Ancak savunma arkasına atılan toplara ön tarafta müdahale edemedik ve böyle bir atağın sonunda golü kalemizde gördük. 2.yarı daha dengeli ve topa sahip olarak geçirmeyi planladık. Sakinliğimizi koruduk ve rakibimizin beraberliği yakalama isteğinden kaynaklanan boşlukları değerlendirerek farkı açmayı basardık. Aslında maçın ve skorun önüne geçen bir olay yaşandı. Maçtan önde; her iki takımın oyuncuları aynı karede poz verirken, herkese dostluk mesajı vermeleri; takdire şayan bir davranıştı. Her iki takımımızı centilmence başlayan ve öyle biten maçtan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

U16 Teknik Sorumlusu Caner Taban, “Deplasmanda Tuzlaspor'un konuğu olduk. Sakat ve cezalılarımızın bulunması sebebiyle, kadro derinliğimiz olmadan çıktığımız maçta gücümüzü de ekonomik kullanmak adına maça rakibimizi 2.bölge de bekleyerek başladık. İstediğimiz daralma ve adam paylaşımını yapamayınca ilk yarıda rakibimiz oyun üstünlüğünü elinde tuttu ve bir korner pozisyonunda rakibimiz golü buldu. 2. Devreye daha iyi başlayan ekibimiz savunma ve hücum da doğruları yapmaya başlayınca pozisyonlar bulmaya başladık ve ikinci yarıda ki iyi oyununu karşılığını tek golle alarak maçtan berabere ayrıldık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim