İnegöl Spor Lisesi Yetenek sınavı dün itibari ile başladı.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Halil İbrahim Zengin ve Şube Müdürü Orhan Çelik, İnegöl Spor Lisesini ziyaret ettiler. Okul Müdürü Orhan Atan ve sınav komisyonundan bilgi aldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Halil İbrahim Zengin, “Aldığımız bilgilere göre İnegöl Spor Lisesine alınacak 120 öğrenci için başvurular 28 Haziran 2019 Cuma günü itibari ile tamamlandı. 175 öğrenci sınava kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerimizin 137‘si erkek, 38’i kız öğrencidir. Bu öğrencilerden başvurusu kabul edilen öğrencilerin isimleri okul web sayfasından duyuruldu. Sınav başvurusu yapan öğrenciler ağırlıklı olarak İnegöl’de ikamet eden öğrenciler olurken, Bozüyük, Orhaneli gibi yakın il ve ilçelerden de başvurular oldu.  Yetenek sınavına giren tüm öğrencilere başarılar dileyerek iyi olanın kazansın” dedi.

İnegöl Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan ise, “2019-2020 eğitim öğretim yılı kayıt dönemi takvimine göre 10-28 Haziran  tarihlerinde ön kayıtlar yapıldı. Yetenek sınavları ise 1-5 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak.  İlk gün durarak uzun atlama yetenek sınavı başlatıldı. 2, 3, 4 ve 5 Temmuz’da yetenek sınavı Belediye Kapalı Salonunda yapılacak. Yetenek sınavı tamamlandıktan sonra sınav yönetmeliğine göre öğrencilerin derecelerine göre elde ettikleri puanlar ilan edilecektir. Çan eğrisi uygulanan bu sınavda elde edilen derecelere göre standart sapmalar hesaplanarak öğrencilerin her branştan elde ettikleri puanlar belirlenecektir. Tüm branşların tamamlanmasından sonra baraj puanını geçen öğrencilerden yetenek sınavının yüzde 70 okul diploma puanın yüzde 30’u alınarak asil kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirlenecektir. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler 8-9 Temmuz tarihlerinde kayıtları alınacaktır. Daha sonra boş kontenjan kalması halinde yedeklerden kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecektir. Yedekten kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 11-12 Temmuz 2019 tarihlerinde kayıtlarını yaptıracaklardır. Tüm bu takvimde öğrenci kontenjanı dolmazsa Eylül ayı içerisinde tekrar başvuru alınıp ek sınav yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim