Bölgesel Gelişim Ligi 5.Grup'ta mücadele eden U-19 ekibi, ligin ilk haftasında Yeniceköy sahasında ağırladığı Bitexen Düzcespor’u 2-0 mağlup etti. Ekibin gollerini ise 23. dakikada Eren Yetim ile 73. dakikada Ahmet Hakan Sevgi kaybetti.

Maçın ardından açıklama yapan U-19 Teknik Sorumlusu Caner Taban, şunları söyledi:

“Bölgesel Gençlik Gelişim Ligi 1. haftasında kendi sahamızda Bitexen Düzcespor'u misafir ettik. Maça rakibin geriden oyun kurmasına izin vermeden canlı coşkulu baskıyla başlayıp topun bizde kalmasını amaçlayarak başladık. Nitekim maçın başından sonu kadar topun ve oyunun kontrolünü elinde bulunduran pozisyona giren ve gol bulan taraf bizdik. 3. Bölge de biraz daha hareketli ofsaytlarda biraz daha dikkatli ve tercihlerimizi biraz daha doğru yapabilseydik maçı çok daha erken koparıp kendi adımıza daha rahat bir maç oynayabilirdik. 23.dakika da Eren ve 73. Dakika da Ahmet Hakan'ın golleriyle uzun bir aradan sonra lige tekrar galibiyet ve iyi oyunla başlayan takımımı kutluyorum. Geride kalan maçlarda bütün takımlara başarılar diliyorum.”

Gençlik Gelişim Program Sorumlusu Özgür Şahin ise, “Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra başlayan Gelişim ligleri öncelikle tüm takımlarımıza hayırlı olsun. Liglerin oynanması için çok büyük mücadele verdik ve sonunda çocuklarımızın hakkı olan liglerin başlamasını sağladık. Bu sürece katkı veren her bir bireye çok teşekkür ediyorum. U-17, U-16 ve U-15 liglerimiz pandemi durumuna göre şekillenecek.  Bu yıl U-19 liglerinde kontenjan uygulaması yapılmakta olup bizde kontenjan oyuncuya yer verilmemiştir. Belki de bu liglerde bu hakkını kullanmayan tek takım olacağız. Her zaman belirttiğim gibi amacımız oyunu ve skoru kazanmak olacak. Düzcespor maçını değerlendirmeye aldığımız zaman bunu başarmış görünüyoruz. Maçı izleyerek yanımızda olan başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederken; güzel bir oyun sergileyen sporcularımı ve teknik heyetimi ayrıca kutlarım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim