Merhaba Amatör Futbol Severleri,

Yaklaşık 570 gün sonra geçtiğimiz hafta başlama vuruşu için düdük çaldı. Gerçekten çok özledik. Galibiyet sevinçlerini, derbi maçları sonrası birbirimizi kızdırmayı, önemli maç sonunda kısa gırnata ve davul şovlarını, değerli galibiyet sonrası başkanların gaza gelip prim sözü vermelerini, mağlubiyet sonrası suçlu arayışlarımızı… herşeyi çok özledik. Umarım bu sezon İnegöl takımları için başarılı, sporcular için sakatsız ,camialar için kavgasız geçer.

1.Küme : Artan maliyetler, takım sayısının çoğalması, tanınmış yani yıldız oyuncuların yer alması… gibi sebeplerle Süper Amatör Küme her geçen gün daha ilgi çekiyor. Hatta bazı süper amatör takımları sahip olduğu özel otobüsü, sıkça yaptığı kahvaltılı toplantıları, maç sonrası yemekleri, eski profesyonel oyuncuları olması, sadece A takımında üç antrenörüyle profesyonel takımlara bir hayli yakın oluyor. Hal böyle olunca maalesef 1. Amatör Küme her geçen gün biraz daha gözden düşüyor. İnegöl bu konuda biraz daha iddialı takımlara sahip. 1. Amatör Küme bu hafta sonu başladı. Bu kümede beş ekiple temsil ediliyoruz. Doğanspor,Yenicespor, Orhaniyespor, Mobilyaspor, Alanyurt Gençlik sahne aldı. Gruplarında lider olan takımlar direk terfi edecek,lig ikincileri arasından da iki daha ‘Süper’ olacak. Ligi sonuncu sırada bitirenler ise 2.kümeye düşecek.

 1. Kümede 7 gruptan oluştu. Temsilcilerimiz 3. ve 4. grupta yer alıyor.

3. Grup : Bu grupta üç temsilcimiz var. Bu kümenin yeni takımı Mobilyaspor ilk maçında deplasmanda Mutlularspor’u 5-0 kazanarak lige süper bir başlangıç yapmış oldu ve mutlu oldu. Mobilyaspor oynadığı bu maç 1. Kümedeki ilk maçıydı. Yenicespor ilk haftayı 3-0 hükmen kazanmış oldu. Asırlık Çınar Doğanspor sezona evinde 3-0‘lık mağlubiyetle başladı.

Lider Mobilyaspor ikinci maçında evinde İhsaniyespor ‘u misafir edecek. Yenicespor ilk mücadelesini deplasmanda Kazıklıspor‘a karşı verecek. Sarı – Lacivertli ekip Doğaspor, Bursa’da Değirmenli Kızıkspor’dan puan almaya çalışacak.

4 .Grup : Bu grupta Orhaniyespor ve Alanyurt Gençlik bulunuyor. Orhaniyespor seyirci desteği ile çıkıp 1-0 öne geçtiği maçta ilk yarının son dakikalarında yediği gollerle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. ‘Yeni Gelmedik, Geri Geldik’ sloganı ile Hergele Meydanı üyeleri her zamanki gibi takımını yalnız bırakmadı. Köksal Hocanın takımı bu lige fazla gibi. Çoğu sporcu, süper amatör kümenin iyi takımlarında oynamış futbolcular. Onlar bu takımı bir üst lige taşımalı. Alanyurt Gençlik ilk haftayı bay geçti. Orhaniyespor bu hafta Vatanspor maçı ile ilk deplasman maçına çıkacak. Alanyurt Gençlik ise sezon açılışını deplasmanda Ovaakçaspor ile yapacak.

Anılarla Futbol :

Yakın geçmişten bir anı. Henüz cep telefonları, internet... yok. İsmail kulüp lokalinde oturur. Akınspor’un antrenörü olan arkadaşı Salih Hocanın lokale gelmesini bekler. İsmail ile Salih Hoca yakın arkadaştır. İsmail’in oğlu Kemal de Akınspor‘da Salih Hocanın sporcusudur.

İki yakın arkadaş akşama mahallenin kulüp lokalinde karşılaşır. Salih Hoca selam verir ve arkadaşı İsmail‘in masasına oturur. İsmail, oğlunu maçını merak etmektedir.

  • Vay, Salih Hocam, hoş geldin. Maçı ne yaptınız?
  • Sorma kardeş be. 3 -1 yenildik.
  • Tüh be, canın sağolsun. Bizim oğlan oynadı mı bari?
  • Oynadı be İsmailim oynadı. Ama duygularımla oynadı. Maç 1-1 iken son 10 dakikada oyuna aldım, almaz olaydım. Oğlun, o kalan sürede bir kendi kalesine gol attı, bir de penaltı yaptırdı.