Süper Amatör Küme: Süper amatör kümede devre arası olduğu için maçları yoktu.

1.Küme: Süper amatör kümede bu hafta maçlar oynanmadı. Hal böyle olunca gözler 1. kümeye çevrildi. 5 temsilcimizden dördünün maçı İnegöl dışındaydı. Sadece Doğanspor İnegöl’de oynadı. Bu sebeple amatör futbol tutkuları için biraz eksik, tatsız bir hafta sonu yaşandı diyebiliriz. Bu hafta tüm karşılaşmalar Pazar günü oynanacak.

3. Grup : Mobilyaspor deplasmanda Değirminlikızıkspor ‘a konuk oldu. Bu maçın da temsilcimiz için zor olacağı belliydi. Zira rakibin de şampiyonluk için son şansıydı. Temsilcimiz son 5 dakikada bulduğu gollerle 1-0 yenilgiden 2-1‘lik galibiyete ulaştı. Yenicespor Bursa’da alt sıralardaki Namık Kemalspor’a 3-2 mağlup oldu. Doğanspor, İnegöl’de lider Çalıspor ile karşılaştı maalesef temsilcimiz sahadan 5-2 yenik ayrıldı. Puan alması kendi açısından olduğu kadar şampiyonluk hesapları yapan diğer temsilcimiz Mobilyaspor için de önemli olacaktı. Bu grupta müthiş bir mücadele var. 3 takım aynı puanda ve ilk üç sırayı paylaşıyorlar. Haftalardır süren bu güzel rekabeti bakalım kim kazanacak ? Mobilyaspor bu hafta 3-0 hükmen kazanacak ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Yenicespor’de Yenicespor - Doğanspor derbi maçı oynanacak. İlk maçı konuk takım olan Yenicespor 1-0 kazanmıştı.

4 .Grup : Orhaniyespor deplasmanda gençlerden kurulu Arabayatağıspor ile karşılaştı. İlk yarıdaki mücadeleyi 4-1 kazanan temsilcimiz bu maçı da 5-1 kazanarak yoluna dolu dizgin devam etti. Geçen hafta ilk galibiyetini alan ve umutlanan Alanyurt Gençlik deplasmanda Vatanspor’a 3-2 mağlup olup sevenlerini üzdü. Orhaniyespor evinde Yenişehir temsilcisi Söylemiş Başakspor’u konuk edecek. Muhtemelen Köksal Hocanın talebeleri farklı kazanacaktır. Şuan 1. kümenin en golcü takımlarından biri olan Orhaniyespor bu hafta bu konuda liderliği ele alabilir. Ligde kalma mücadelesi veren Alanyurt Gençlik, İnegöl’de Arabayatağıspor’u misafir edecek. Kırmızı Beyazlılar bu maçtan puan çıkartabilir.

Anılarla Futbol :

Kafkas Gençlik‘in U-14 takımı İnegöl‘de Demirtaşspor ile grup maçını oynamaktadır. Maçın ilk yarının son bölümlerinde ev sahibi takımı ceza sahanın önünde serbest atış kullanmaya hak kazanır. Maç 0-0 devam etmektedir. Takımın antrenörü Refik Şaffak kendi kalecisi Mahmut‘u işaret edip frikiği onun kullanmasını ister. Kulübenin arkasında Refik Hocanın yakın arkadaşı uzun yıllar top oynamış ve kaleci antrenörü olan Çako lakaplı Cemal Yılmaz vardır. Cemal Hoca, Refik Hoca’ya seslenir :

  • Hocam, kaleciden başka frikiği kullanacak oyuncu bulamadın mı?

Kaleci Mahmut topa vurur top neredeyse yan iç ağlara gidecek şekilde gol olur. Bu sefer Refik Hoca arkadaşına döner ve laf atar.

  • Cemal Hocam, bizim kaleciler sadece senin gibi aut kullanmıyor.

Hazır cevap olarak bilinen Cemal Hoca altta kalır mı? O da arkadaşı Refik Hoca’ya anında karşılık verir.

  • Hocam, bizim hocalarımız izin veriyordu da biz mi gol atmadık. Sağolsunlar stoperdeki abilerimiz bize autları bile kullandırmazlardı. J