Hafta sonu tam 3 derbi maçı vardı. Sporseverler biri süper amatör kümesinde olmak üzere 6 İnegöl takımını izleme fırsatı yaşadılar. Özellikle Orhaniyespor-Mobilyaspor maçı futbolseverlerin daha da ilgisini çekti. Aynı gün üç derbi maçının olması güzel bir tesadüf. Sanırım daha önce böyle hiç olmamıştır.

Süper Amatör Küme :

A Grubu : Hafta içi en yakın takipçisi Keles Gençlik maçında uzatma dakikalarında bulduğu golle 1–1 berabere kalıp istediğini alan ve moral bulan Akhisar Demirspor, Gençlergücü maçına rahat çıktı. Belki de bu rahatlıkla bunun Gençlergücü‘nü 2 – 1 yendi. Bu galibiyette ligde kalması kesinleşti. Gençlergücü evinde lider Kestelspor‘u ağırlayacak. Ligde kalmayı garantileyen Akhisar Demirspor deplasmanda Bağlarbaşıspor‘a konuk olacak.

B Grubu : 20. haftasında Kurtuluşspor lig üçüncüsü Orhanelispor‘u konuk etti. Temsilcimiz 1–0 geriye düşüp bir de penaltı kaçırmasına rağmen maçı 2–1 kazandı ve play – off umudunu sürdürdü. Doğugücü Gençlik lider Mustafa Kemalpaşaspor deplasmanında 3–2 kaybetti. Kurtuluşspor deplasmanda can çekişen Çağlayanspor ile oynarken ligde hedefi kalmayan Doğugücü Gençlik evinde lig dördüncüsü İznikspor‘u misafir edecek.

C Grubu : Kafkas Kartalı bu hafta hükmen kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Sekiz haftadır puana hasret K. Güvenspor deplasmanda Emekspor‘a 2 – 1 kaybetti. Bir alt basamakta bulunan Hacıvatspor‘un 1 puan almasıyla birlikte temsilcimiz K.Güvenspor ilk defa düşme hattına girmiş oldu. Kafkas Kartalı evinde ligde tutunmaya çalışan ve haftalarda puanlarla biraz nefes alan Gemlikspor ile İnegöl’de oynayacak. K.Güvenspor bu hafta hükmen kazanıp üç puanı alacak.

2. Küme :

5. Grup :

Pazar günü bu grupta iki tane derbi maçı var. Hedefi terfi olan iki ekip, Mobilyaspor-Orhaniyespor derbi maçı vardı. Puan kaybına tahammülü olmayan Orhaniyespor, rakibi Mobilyaspor‘u 2 – 0 yenerek moral buldu. Diğer karşılaşmada Cerrahspor ile Osmaniyespor karşı karşıya geldi. Cerrahspor 3 puanı 3 golle aldı.

Ligde ikinci sıraya yükselen Orhaniyespor deplasmanda en yakın takipçisi Değirmenönüspor‘a karşı oynayacak. Mobilyaspor evinde lider Hacıvat Gençlerbirliği‘ni ağırlayacak. Cerrahspor, Bursa‘da Sinandede Ufukspor, Osmaniyespor da deplasmanda Değirmentepespor ile puan mücadelesi verecek.

Okul Sporları : Bazen basında okul sporları ile ilgili haberler okumaktayız. Bazı okullar yıllardır özellikle futbol turnuvaları düzenliyor. Basit bir turnuva gibi gözükse de nice yıldız futbolcular bu turnuvalardan çıkabiliyor. Bu turnuvalarda hayatında halı sahada hiç oynamamış, hakemin olduğu hiç bir maça çıkmayan, forma veya yelek görmeyen çocuklar bu heyecanı yaşamış oluyor. Kafkas Gençlik‘in alt yapısından Konyaspor‘a transfer olan bir genç kardeşimiz bu hafta U-14 milli takımına seçildi. Nice çocuklar belki de buradan beğenilip kulüplerimizin alt yapısına başlıyor ve spor yapma imkanı buluyor. İnegölspor, Kafkas Gençlik ve Nafi Bilaloğlu Akademisinin antrenörleri bu turnuvaları genelde takip ediyor. Böylece herhangi bir kulübe gitmeyen yetenekli çocukları gözden kaçmamış oluyor. Hüseyin Yoğurtçu, Yıldıray Salık, Sinan Kurumuş, Ali Aytemur, Yavuz Kur, Özgür Çelik, Okan Ünal, Ömer Faruk Boz, Ali Akman, Özgür Çelik, Ömer Faruk Gümüş gibi nice yıldızlarımız önce bu tür turnuvalarda heyecanı yaşadılar. Sadece futbol olarak değil. Bu tür etkinlikler artarak devam etmeli, çocuklar spora teşvik edilmeli.