Her fırsatta insanlar, hayvanlar ve doğa için mücadeleme devam ediyorum. Tabi ki yaşadığımız dünyada ömürler kısa olsa da, sağlıklı yaşamak gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için ekmeği, suyu israf etmemek, hayvanlara eziyet etmemek, aç bırakmamak gerekiyor. Çevreyi temiz tutup, sağlıklı ağaçları kesmemek gerekiyor. Gelin görün ki, aynı tas aynı hamam devam ediyor. Denizlerimizde oluşan müsilajda deniz hayvanlarını yok ettiği gibi insan sağlığını da tehdit ediyor. Kısacası çocuk ve torunlarımızın geleceği beni çok düşündürüyor. Sözün kısası bize bir şey olmaz deyip boş verip geçiyoruz.

Bu gün iki konuya değinmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde ilçemizin Kozluca altgeçidinden geçmek istedim. Merdivenlerden aşağı doğru inmeye başladığımda keskin bir lağım kokusuyla karşılaştım. Her gün yüzlerce insanın kestirme yol olarak kullandıkları Kozluca Altgeçidi vatandaşları canından bezdirmiş durumda. Birçok yere şikayette bulunmalarına rağmen bir sonuç alamamışlar. Bazı vatandaşların benden bu konuda ilgilenmemi istediler. Bende insanlık için leş gibi koku salgılayan Kozluca altgeçidiyle ilgilenmesi için yetkili olanlara çağrıda bulunup, bir an önce önlemlerin alınmasını istiyorum. Aksi taktirde tünelin bu şekilde kullanılmasını vatandaş istemiyor. Yetkili olanlar tünelden geçmiş olsalar hak verirlerdi zannediyorum.

İkinci konu ilçemizin alt yapı sorununu. Fırsat buldukça dile getirip, arızaları en aza indirmek için bazı çalışmalar yaptım, uyarılarda bulundum. Hiç bir yetkili bizi dikkate almadı. Bizzat kendim yıllar önce altyapı çalışmaları başladığında nasıl yapıldığını gözledim ve de fotoğraf çekerek belgeledim. İlçemizin altyapı sorunu hiç bir zaman bitmeyecek. Her gün asfalt yapılıyor. Arıza olduğunda tekrar kırılıyor. Cadde ve sokaklarda çukur, yama üstüne yama, her gün ayrı bir caddede sokakta kırılma ve tamir yapılıyor. Gürültü, bir telaş, tamirat bittikten sonra sokaklar moloz, çamur deryasına dönüyor. İşlerini bitirmiş olan çalışanlar gördüğünüz gibi çevreyi temizlemeden acele işleri olduğundan kirli bırakıp gidiyorlar. Hizmetin böyle olmaması gerekiyor. Yağmurlu havalarda çamur rögarları tıkayacak ve yine her yer su altında kalacak. Yazık günah...

Son olarak korona bitmiş değil. Koronaya dikkat, sağlıcakla kalın…