Geçtiğimiz cumartesi günü deplasmanda Diyarbekirspor’u net bir skorla geçerek 34 puana ulaşan ve düşme hattından iyice uzaklaşan temsilcimiz İnegölspor, Çarşamba günü evinde ağırladığı 18 puanla 18’nci sırada düşme potasındaki ve ilk yarıda çok kötü bir oyunla 3 puan bıraktığı Velimeşe Spor’u, Velimeşe oyuncusu Mahmut’un kendi kalesine attığı golle yenerek puanını 37 ye çıkardı. Bu 3 puanla birlikte son 3 maçta 3 galibiyet ve 9 puanı hanesine yazdırmayı başaran temsilcimiz, Pazar günü lider ve ilk maçta evinde 5 gol yediği ve teknik heyetimizin gönderildiği maçın rövanşı için moral buldu.

Rakip Velimeşe oynadığı oyun maça asılması ile küme düşmeyi kabullenmiş müdafaa ve forveti olmayan zayıf bir takım görüntüsü verdi. Ancak bir 20 numaralı orta saha oyuncuları Emrecan Atila var ki, ayağındaki toplarla adeta şiir yazdı. Bu kadrosu ve bu mücadelesi ile kümede kalmaları çok zor. Ancak futbolda her şey olabilir.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, orta alanda Bahadır-Fatih-Emir, ileride Aykut-Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Emir ve Bahadır’ın yerlerine Ersel ve Yılmaz‘ı oyuna aldı. Bu değişiklikler maçı hızlandırmaya ve skoru arttırmaya yetmedi. Maça çok hızlı başlayan temsilcimiz ilk yarım saatte İbrahim de forvetin arasına katılarak çok hızlı gol aradı. Ancak golü İnegölsporlu oyuncular değil, rakip oyuncular kendi kalesine attılar. Bu golle öne geçen takımımız sanki maç bitmişcesine maçın hızında fren yaparak bu maçı nasıl olsa kazanırız havasıyla özellikle 2ve 3 bölgelerde top çevirerek zamanı öldürdüler. Bunu yaparken tesadüfen de olsa kalemizde bir gol görsek ne olurdu bilemem. Böyle bir takımı bulmuşsun biraz oyunu hızlandırıp gol rekoru kırabilirdi. Buna rağmen kalemizde Gökhan çok temkinliydi. Rakibin 18 üzerinde kazandığı frikik atışlarını iyi kullanamayınca maçta başka gol olmadı. Bu maçın taraflarına baktığımızda çok daha fazla gol seyredebilirdik. Teknik heyetin 2. yarıda oyuna aldığı ara transfer Yılmaz inanılmaz derecede etkisiz kaldı. Bu oyuncunun kapasitesinde U-19 da 5-6 tane genç var. Sadece biraz cesaret biraz da sabır gerekiyor. Bu kategoride başka ara transferlerde var ancak bu maç çok kolay bir maç olduğu için Yılmaz kadar göze batmadı. Ara transferlerden son gelen genç Yusuf sol kanatta bir hayli etkili oldu. İyi bir sol ayağı var. Takıma intibak etmeye çalışıyor. Zamanla daha faydalı olacak. Ömer Faruk gol atmasa da bu maçta istekli ve gayretliydi. Biraz dikkatli olsaydı gol sayısını arttırabilirdi. Tecrübeli Bahadır oynadığı etkisiz oyunla beni şaşırtmaya devam ediyor. Sezon başındaki havası yok. Sonradan oyuna alınan Ersel iyileştiyse artık banko oynasın. Çünkü oyuna her girdiğinde çok çalışıyor ve etkili olmaya çalışıyor. Müdafaamıza bu maçta fazla iş düşmedi. Sakarya maçı için iyi idman yaptılar. Umarım Pazar günü Sakarya’da ilk maçın hezimetini unuttururlar. Çünkü Sakarya bu müdafaaya tam 5 gol atmıştı.

Sonuç olarak İnegölspor, Velimeşe maçını kazanarak 3’te 3 yaparak 9 puanı hanesine yazdırarak düşme hattından ve korkusundan tamamen uzaklaştı. Bu maçı kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, Sakarya deplasmanında başarılar diliyoruz. Sakarya’nın fikstürdeki yer ortada. İlk maçta Sakarya İnegöl’de tam bir dönüm maçı oynadı. 4 haftalık bir bocalamadan sonra İnegöl’de yenilse teknik heyet gidecekti. Ancak bunun tam tersi oldu. Sakarya o maçta coştu ve İnegölspor’u unutamayacağı bir hezimete uğrattı. Bu maçtan sonra Sakarya canlandı ve yükselişe geçerek zirveye oturdu. Bu nedenle Pazar günü oynayacağımız maç hem o hezimetin rövanşı hem de İnegölspor’un rayına oturacağı bir maç olabilir. Bunu yapmak için Sakarya’dan puan veya puanlar gelmeli. Sakarya da 5 yıl görev yapmış ve o bölgede futbol oynamış birisi olarak Sakarya seyircisinin ve maç havalarını iyi bilirim. Çok zor bir maç olacak. Ancak İnegölspor’umuz çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Tribünlerden fazla etkilenmez. Umarım çok güzel bir maç olur. İnegölspor’umuz yakaladığı 3 haftalık çıkışını devam ettirir. İnegölspor’un Sakarya maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”