Aile Hayatını İyileştirme Derneği tarafından 2016 yılından beri hizmet veren AHİD Çocuk Mektebinde Diş Hekimleri Haftası dolayısıyla 4-6 yaş çocuklara ağız ve diş bakımı ve diş temizliği konusunda Diş Hekimi Naci Köseoğlu tarafından bir eğitim verildi. Bu eğitimde çocuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği günde kaç defa ne kadar süreyle fırçalamaları gerektiği konusunda kısaca onların anlayabileceği bir dille kısa bir eğitim verildi.

Burada amaç hem çocuklarımızın çocuk mektebinde kur’an-ı kerim, temel dini bilgiler ve değerler eğitimi ile imanlı şahsiyetli Müslüman bir nesil olarak yetişmeleri , ümmete ve topluma hizmetkar olmaları aynı zamanda çocukların sağlıklı bir bedenle mutlu bir hayat sürmeleri için gereken her türlü bilgi, beceri ve eğitim verilmeye çalışılmaktadır. Çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması için AHİD Çocuk Mektebinde diyanet işbirliği ile gönüllü hocalar ve diyanet hocaları tarafından güzel bir hizmet verilmekte ve çocuklarımızın imanlı şuurlu olarak yetişmesi sağlanmaktadır.

4-6 yaş kuran kurslarımız çok önemlidir çünkü çocuğun şahsiyeti 0-6 yaşında şekillenmektedir. 4-5-6 yaşında eğitimi başlayan bir çocuk öğretmeninden, annesinden, babasından evde veya okulda ne görürse bilinçaltına o yerleşmekte ve bir ömür o bilinç altındaki aldığı eğitimi hayatına aks ettirecek ve bundan sonraki hayatı ona göre şekillenecektir. Onun için 4-6 yaş eğitiminin öneminden dolayı anne babaların muhakkak çocuklarına manevi ve islami bir eğitim görecekleri kurumlara çocuklarını vermelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Rabbim tesirini halk eğlesin.

Editör: TE Bilişim