Belediye Başkanı Alper Taban, 4 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle makamını Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulu 1-B sınıfı öğrencisi Berat Yıldız’a devretti.

1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’ndan sonra, 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşması ve ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan bildirge kapsamında, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü olarak kutlanmaya başlar.

Bu anlamlı gün kapsamında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu sabah Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulu 1-B sınıfı öğrencisi Berat Yıldız’ı makamında kabul etti. Başkan Taban, Dünya Çocuk Günü münasebetiyle makamını Berat Yıldız’a devrederken, yeni Başkan Berat çocukların gözünden nasıl bir dünya hayal ettiklerini anlattı. İnegöl’e dair de beklenti ve hayallerini sıralayan Berat, kendisine sunulan imkandan dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim