Takvimde işli olan tüm özel günlerde farkındalık oluşturmak adına ziyaretler gerçekleştiren Belediye Başkanı Alper Taban, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı da unutmadı. Başkan Taban, bugün beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte İnegöl Din Görevlileri Derneği’ni ziyaret etti.

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Başkan Alper Taban, “Camiler ve Din Görevlileri Haftamızı tebrik etmek üzere bu meslekte görev yapan kıymetli büyüklerimizle bir araya geldik. Camiler hayatımızın içerisinde bizim için ibadet ettiğimiz, cemaat olduğumuz, birbirimizle buluştuğumuz mekanlar. Buralarda hizmet eden hocalarımız, kıymetli büyüklerimiz ve beraberinde bu işin sevk ve idaresinde bulunan değerli Müftümüz, vaizlerimiz onlar da vazifelerini yerine getiriyorlar. Takvimde işli olan tüm özel gün ve etkinliklerde kimseyi atlamadan, samimi duygularla bu günleri hatırlayıp, hatırlatıp bunların kadrini kıymetini bilmek adına bu ziyaretleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi her yıl düzenli olarak 1-7 Ekim tarihlerinde her yıl farklı bir konu başlığı altında Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor. Bu sene de yine ‘Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ konu başlığında kutlamalar yapılıyor. Biz de öncelikli olarak bu uğurda hizmet eden kıymetli hocalarımıza, büyüklerimize sağlıklı, sıhhatli, huzurlu ömürler diliyoruz. Bu hizmeti yerine getirirken rahmeti rahmana kavuşanlara da rabbimizden rahmet diliyoruz. İnegöl’ümüzde 187 tane camimiz var, devam eden camilerimiz var, 44 civarında kuran kursumuz var. Bunları hiçbir şekilde atlamadan şehrimizin manevi hayatına yön veren Müftülerimiz, okudukları ezanlarla insanları kurtuluşa çağıran müezzinlerimiz, mihraba geçtiğinde namaza önderlik eden imamlarımız, minber ve kürsülerden İslam’ın dosdoğru yolunu öğreten vaizlerimizi unutmadık, unutulmasını da arzu etmeyiz. Genç neslin de her zaman bu bilinçte olması adına bugün kendilerini ziyaret etmek istedik” dedi.

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ise mabetlerin ülkemizin tapusu olduğunu kaydederek; “Başkanımızın nezaketine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan camiler ve din görevlileri haftamızda bizlerle beraber oldular. Ben bu tarihin artık bütün kurumlarca da özümsenmesi gerektiğine inanıyorum. Aslında İslam medeniyeti mabet medeniyetidir. İnsanlık tarihi mabetle başlar. Ve insanlık tarihi aslında risaletle başlar. 1-7 Ekim tarihleri arasında camiler ve din görevlileri haftasının kutlanması belki de bir farkındalık oluşturmak adına önemlidir. Camilerimiz Hz. Peygamberden günümüze hem mektep hem mabet hem sosyal güvenlik kurumu hem ameli salihin toplumun bütün kesimlerinde yaygınlaşma vesilesi hem kütüphane hem sosyal restorasyon için vazgeçilmez müesseselerdir. Cami hem imarda şehrin merkezindedir hem de sosyal yapıda hayatın merkezindedir. Mabetler memleketin tapusudur. Dahası, tarih şuurumuzun bir belgesi, bir haykıran remzidir. Onun için bu mabetlerimizin peygamber sorumluluğunda işletilmesi aslında sosyal sorunlarımızın çözümünde en önemli hadisedir. Bu nedenle camilerimiz ve din görevlileri haftamızın gerçek manada anlaşılmasının önemini tekrar hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Son olarak konuşan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Belediye Başkanımızın bizleri ziyaret etmesinden son derece memnun olduk, gurur duyduk. Belediye Başkanı demek şehrin emini demek. Biz Başkanımızın ziyaretini bütün halkımızı temsilen bizi ziyaret ettiğini kabul ediyor bütün halkımızın yanımızda olduğunu Belediye Başkanımız şahsında öyle algılıyoruz. Her zaman yanımızda olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim