Geçtiğimiz günlerde TBMM’de söz alarak İnegöl’ün il olma konusunu gündeme getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun konuşmasının ardından İnegöl’den de bir açıklama geldi.

İnegöl'ün il olmasının gerektiğini söyleyen CHP İlçe Yöneticisi Demet Erezcan Tunca, yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Daha önceki Yönetimlerimiz İnegölün İL olması için bir takım çalışmalarda bulunmuştur. İnegöl'de ki siyasi partilerin ve STK temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda tamamı İnegöl’ün il olması konusunda istekli olduklarını komisyona destek olacağını belirtmiştir. Ancak, sadece AKP yönetimine konu ile ilgili bilgi verilip komisyon kurulması için çaba harcadığımızı ilettiğimizde, hükümetinin böyle bir programı olmadığından komisyona üye veremeyeceklerini belirtmişlerdi. Daha sonraki günlerde zaman zaman Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekilimiz İnegöl'ün İl olmasını mecliste sıkça dile getirdi. Ve son olarak,  31 Mart Çarşamba günü CHP Millet vekilimiz Sn. Nurhayat  Altaca Kayışoğlu'nun sunduğu kanun teklifine İnegöl ilçe yönetimi  ve İnegöl halkı olarak teşekkür ediyoruz... Vekilimizin yapmış olduğu kanun teklifi daha önde yapılmış fakat ak parti tarafından red edilmişti. Vekilimizin de dediği gibi oy kaygınız yok  ise gelin hep birlikte İnegöl'ü  il yapalım. Buradan Ak parti İnegöl Milletvekili Sn. Vildan hanıma çağrıda bulunuyoruz. Beldelerin tekrar açılması ve adına mahalle denilen köylerimizin tekrar statü kazanması, özellikle 2014 yılından sonra muhtarlık mühürlerinin kıymetinin kalmadığını dile getiren muhtarlarımızda il olma teklifimize sıcak bakacaklarını düşünüyoruz. Coğrafi konumumuzun uygunluğu ve ekonomik olarak da belirli bir yeterliliğe sahip olduğumuzu düşünürsek il olmayı da hak ediyoruz demektir.”

Editör: TE Bilişim