Deydinler mahallesinde yapılan yeni cami bugün Cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

Cuma namazı öncesinde düzenlenen açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, bazı oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Camiler bizim ibadetlerimizi yaptığımız, bir araya geldiğimiz, hemhal olduğumuz, Allah’a yakardığımız, ona yakışır bir şekilde yaşayabilmemiz için kulluk görevini yerine getirdiğimiz yerler. Buraları bir yaşam merkezi gibi, çocukların, yetişkinlerin, hanımefendilerin gelip doldurduğu mekanlar haline dönüştürmemiz lazım. Sadece yapmak değil, inşallah içerisinde dolu dolu ibadetlerimizi yaptığımız, her vaktinde caminin dolup taştığı ve burada hizmetlerin sürdüğü bir mekana büründürmek en doğrusu olacağını düşünüyorum. Ben bu konuda kıymetli hocalarımızın gayretlerini görüyoruz ama bizlerde her birey kendisini bu manada sorguya çekerek, değerlendirerek en azından ömrünün kalan kısmında bu eksiklerini giderme çabası içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Burada tabi başta dernek başkanımız olmak üzere, cami imamımız, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Nihayetinde bundan yaşayacak bir eser kazandırılmış oldu. Bunlar hayır dua getirecek işler. Ben bunun mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İNSANLARIN GÖNÜLLERİNE DOKUNMAK LAZIM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Camiler cem olunan yerlerdir. Kimileri her vakit irtibat sağlar, kimileri Cuma’dan cumaya irtibat sağlar, kimileri Allah göstermesin bayramdan bayrama irtibat sağlar. Ama buralarda irtibatı ne kadar arttırırsak, işimizde, aşımızda, eşimizde, evimizde daha iyi ve bereketli olur. Belki yoğun iş ortamı içerisinde cemaatle, camiyle irtibatlarımızı zayıflatıyoruz ama şu bir vaka; camiler sadece 5 vakit namaz kılınan mekanlar değil artık. Değerli hocalarımızda cemaatiyle günlük konulara vakıf, her konuda toplumu da yönlendirmeye muktedir. Dolayısıyla çocuklarımızı da, hanımefendileri de, hakeza şehirde yaşayan herkesi de buralarda irtibatlandırmak, caddelerin, sokakların daha huzurlu olmasını adına, daha emniyetli olması adına önemli konulardan bir tanesi. Gerek emniyet teşkilatımızı gerek jandarma teşkilatımız Bursa’mızda, İnegöl’ümüzde her şey daha iyi olsun diye gayret ediyorlar. Ama şu bir vaka; biz her bir köşeye polis, bekçi koysak, her bir köşeye temizlik işçisi koysakta insanların gönüllerine dokunamadıktan sonra yaptığımız hiçbir işin kadri kıymeti yok.  O yüzden Kuran kurslarımızda, camilerimizde, bu manada hizmet eden vakıflarımızda, derneklerimizde çok önemli ve kıymetli. Teknolojinin bu denli geliştiği günümüz dünyasında açıkçası tehlikelerin bu çok olduğu günümüz dünyasında bu tip yerlerin sayılarını arttırmak, daha işlevsel hale getirmek, buralarla irtibatı daha yoğun tutmak çok önemli ve kıymetli. Ben sürece destek veren, katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle Deydinler Mahallesinin yeni camisi hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim