Vatan Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ferah yaptığı açıklamada, “Bölücü teröre karşı kesin zafer için, PKK’nın siyasi organı olan HDP derhal kapatılmalıdır” dedi.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Vatan Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ferah, “Türkiye, bugün Vatan savaşı sürecinde ABD’nin kara gücü, PKK ile mücadelede büyük başarılar kazandı ve kazanıyor. Ordumuz, Polisimiz ve Köy Korucularımız PKK’yı hendeklere gömmüş, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatları ve Kapan, Pençe, Kartal operasyonlarıyla Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin İkinci İsrail koridorunu bozmuş ve yurtiçin de de PKK’yı silahla ezmiştir. Yurtiçindeki terörist sayısı üç yüzün altına düşürülmüş, PKK bitme noktasına getirilmiştir. ABD’nin silahlı gücü PKK yalnızca Vatanımıza silahla kasteden bir güç değildir. 1-Mali kaynakları, 2-Silah, mühimmat, 3-Milis kanat, 4-Lojistik kanat ve 5-Meşru propaganda ve siyasi kanat olmak üzere bu beş bileşenden kaynak sağlamaktadır. İşte bu beş bileşenin ikisi ABD’nin resmi bütçesinden karşılanmaktadır. Diğer üç bileşen ise HDP aracılığıyla sağlanmaktadır. İl ve ilçe binalarında “asker” toplayarak milis desteği, belediye imkanlarını kullanarak, lojistik desteği ve bir bütün olarak meşruiyet imkanları sağlamaktadırlar. HDP, PKK’nın Parlamentodaki koludur, Mehmetçiğe kurşun sıkanların siyasi temsilcisidir. HDP, “Özerklik Bildirisi” yayınlamış, Türkiye’nin bütünlüğü için yürütülen askerî harekâtlara karşı bölücü örgütün propagandasını yapmıştır” dedi.

Ferah açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bölücü eylemler nedeniyle Eş Genel Başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda yöneticisi ceza almıştır. HDP, PKK hiyerarşisinde görevli bir yapıdır. İşlenen suçlar bireysel değil örgütsel suçlardır. HDP, PKK’nın organıdır, bütün yapılanması kandil tarafından tayin edilmektedir. HDP, bir siyasi parti değildir, siyasi parti imkanlarından faydalanan bir terör örgütüdür. Bu sebeple HDP’nin kapatılması bir demokrasi meselesi değil bir terörle mücadele meselesidir. Bu sebeple HDP’yi kapatmak parti kapatmak değil, ABD’nin, meclisteki kara gücünü temizlemektir. Mehmetçik ABD’nin kara gücüyle savaşırken şehit düşüyor. 13 vatandaşımız ABD silahıyla başından vurularak şehit ediliyor. Anayasanın ve siyasi partiler kanunun ilgili maddelerini uygulayarak HDP’yi kapatmak, TÜRK yargısının Vatan borcudur. Türk Yargısını bu vatan borcunu ödemeye davet ediyoruz. HDP binası önünde nöbet tutan Diyarbakır Analarının “Çocuklarımızı kaçırıp Amerika’ya asker ettiniz” feryatları, HDP ile PKK arasındaki organik bağı açıkça göstermektedir.”

“PKK güdümündeki HDP liderleri, canlı bombaların tabutlarını sırtlarında taşımış, bölücü terör örgütünün suçlarına ortak olmuşlardır. Gara’daki vahşeti Türk askerinin üzerine atacak kadar cüretkar sözde vekiller TBMM’de cirit atmaktadır. Devletin bağımsızlığı, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü ve milletin birliğine aykırı faaliyetlerin odağı haline gelen HDP’nin kapatılması, Anayasamız ve ülke bütünlüğümüz açısından zorunlu hale gelmiştir. Teröre karşı mücadelenin başarısı için devletçe ve milletçe topyekûn mücadele şarttır. Vatan Partisi dört kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na HDP’nin kapatılması için dava açılması amacıyla başvuruda bulunmuştur. Siyasi Partiler Kanununun 100/c maddesi, hükümete ve mecliste grubu olan siyasi partilere vatan bütünlüğü ve cumhuriyete karşı faaliyetlerin odağı haline gelen bir partinin kapatılması için, dava açma hakkı tanımıştır. Bu açıdan AK Parti’yi, CHP, MHP ve İyi Parti’yi HDP’nin kapatılması için yasanın verdiği yetkiyi kullanmaya davet ediyoruz. Bölücü teröre karşı kesin zafer için, PKK’nın siyasi organı olan HDP derhal kapatılmalıdır. Hukukun emri de budur, milletin talebi de budur. Vatan Partisi, bu alanda üzerine düşen görevi yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim