İnegöl'de ikamet eden ve çifte vatandaşlığı bulunan Bulgaristan göçmeni soydaşlar, Bulgaristan´da yapılan genel seçimler için sandık başına gitti.

İnegöl’de ikamet eden Bulgaristan göçmeni soydaşlar için Akhisar İlkokulunda bir sandık kuruldu. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı memurlarının görevlendirildiği söz konusu okula giden vatandaşlar, devletin verdiği kimliklerle oylarını kullandılar. Saat 07.00´de başlayan oy kullanma işlemi saat 20.00´de son bulacak.

BULGARİSTAN DA YAŞAYAN ÇOK CİDDİ BİR TÜRK SOYDAŞ NÜFUSUMUZ VAR

Oy kullanmak için gelen vatandaşlara yardımcı olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) İnegöl Şubesi Başkanı Ertan Başdere, “Bugün Akhisar İlkokulunda Bulgaristan da yapılan seçimler için sandık kuruldu. Bu bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Bulgaristan da yaşayan çok ciddi bir Türk soydaş nüfusumuz var. Bu soydaşlarımızın haklarını korumak, var olan haklarını geliştirmek bunu son derece önemli buluyoruz. Bugün burada oy kullanma açısında yoğun bir katılım var. Soydaşlarımıza bu düşünceli davranışlarından dolayı teşekkür ederiyoruz. Burada yapılan oy kullanma işleminde Konsolosluk görevlileri, İnegöl Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Covid önlemleri alındı. Akşam saat 20.00'ye kadar oy kullanma işlemleri devam edecek. Seçimlerin Bulgaristan da yaşayan soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

OY KULLANMAYA YOĞUN İLGİ

Başdere açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Seçimler de İnegöl’deki sandıkta bin ila bin 500 arasında oy kullanmasını bekliyoruz. Önceki seçimlerde bin 100 vatandaşımız oy kullandı. Bu sayıyı tekrar yakalamayı umuyoruz. Ne kadar çok oy kullanılırsa orada yaşayan vatandaşlarımızın Bulgaristan parlamentosunda girmesi ve Avrupa konseyinde temsil edilmeleriyle ilgili çok önemli ve değerli. Bu konuda yoğun bir ilgi de var. İnegöl Belediyesi de otobüs tahsisi de yaptı. Seçim nedeniyle çifte vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağından muaflar. Bu nedenle çok rahat bir şekilde gelip oylarını kullanabiliyorlar.”

Oyunu kullanmaya gelen Ayşe Yılmaz ise, “Bulgaristan’daki hemşerilerimiz için gelip oylarımızı kullanıyoruz. Yoğun bir katılım var. Her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim