İçişleri Bakanlığının 2021 yılını Afet Yılı ilan etmesi nedeniyle AFAD’a ait deprem simülasyon TIR’ı, halkının bilgilendirilmesi ve afet farkındalığı oluşturabilmek için İnegöl’e geldi.

AFAD, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte deprem simülasyon tırı bir gün boyunca ziyaretçilerine 6,0-6,5 arası büyüklüğündeki yaşanabilecek bir depremde neler yapılması gerektiğini canlı bir şekilde gösterdi.

Belediye önündeki TIR’ın yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi de stantlarını kurdu. İNDAK, afetlerle alakalı tüm malzemelerini alanda sergilerken ayrıca bugüne kadar yaptığı çalışmaların bulunduğu fotoğraflarla da bir sergi alanı oluşturdu.

İNDAK üyeleri bir gün boyunca etkinliğe katılan halka, öğrencilere afetlerle alakalı bilgilendirme çalışmalarında bulundu.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, Mobil Deprem Simülasyon TIR’ını ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim