Soğuk havalarında yiyecek ve su bulamayan kuşlar için İnegöllü vatandaştan örnek davranış. Plastik su bidonlarına şekil vererek kuş yuvalarını haline getiren Mustafa Batmaz, vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bu soğuk havalarında sokak hayvanlarına destek verilmesini isteyen Mustafa Batmaz şu ifadeleri kullandı;

“Önceki kışlarda dondurucu soğuklarda şahit olduğum bir konu vardı. Açlıktan ve donarak ölen kuşları görmüştüm. Şimdi kar yağmadan buna çare olarak kuş yuvası, yani yemliği yaparak ağaçlara takıyorum. Kuş yuvası yapmak için mimar olmanıza gerek yok. Plastik su şişelerinden, meyve suyu kutularından, bidonlardan yuva yapıp, hem çevremizi korumuş olup hem de minik dostlarımız kuşları donmaktan ve açlıktan kurtarabiliriz. Oğlum Erdem’le birlikte bu konuyu sosyal bir sorumluluk olarak gördük. Şimdi bu güzelliği, mutluluğu kuşlara olan sevgi akımını Bursa/İnegöl Mesudiye Mahallesinden başlatmak istiyoruz. Haydi geç kalmayın. Kuşlar ölmesin diyorsanız, sizde bir yuva yapın ki, karlar yağmadan kuşlara sevgi yağdırın...”

Editör: TE Bilişim