Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisine yapılacak olan kaymakamlık lojmanına bir tepki de Yeniden Refah Partisi’nden geldi. İlçe Başkanı İlhan Baykan, yapılan projenin yer seçimini eleştirerek vazgeçin çağrısı yaptı.

YENİ HATANIN BAŞLAMA EVRESİNDEYİZ

İlhan Baykan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"İnegöl'ün bilindiği üzere önemli sıkıntılarından biri de yeşil alan eksikliği. Her ne kadar yetmese İnegöllü vatandaşların kafa dağıtabildiği nefes alabildiği tek alan diyebileceğimiz yer hepimizin bildiği gibi Kültürpark. Maalesef  bizler de herkes gibi kaymakam lojmanının kültürpark içerisinde bir alana yapılacağını öğrendik. Büyük hatalardan ders alınmadığı gibi yeni bir hatanın daha başlama evresindeyiz. Bizim İnegöl'ün merkezini hafifletin diye diye dilimizde tüy biterken yerel yöneticilerimiz gözünü tek yeşil alanımız olan kültürparka dikti. Bu kabul edilemez ve tutarı olmayan bir projedir. Temel kazısı yapılıp beton dökülmeyen bu alanda çalışmaların durdurulup yeni bir yer belirlenmesi taraftarıyız.

YENİ İNEGÖL'E YAPILMASI İLÇEMİZ AÇISINDAN FAYDALI OLACAKTIR

"Biz bu tip  projelerin yeni İnegöl bölgesine yapılması taraftarıyız. Eğer İnegöl'ün kamusal alanları, nüfus hareketliliği ve cazibe merkezleri yeni İnegöl'e taşınırsa merkezdeki birçok sorun el değmeden rahatlatılmış olur. Kaymakamlık özel konutunun yeni İnegöl bölgesine yapılması ilçemizin gelecek mirası açısından en faydalı olanıdır. Bu inşaatın yerini doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ederek konuyu İnegöl kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  Yerel yöneticilerimize de yanlıştan dönülmesi için çağrımızı yineliyoruz."

Editör: TE Bilişim