MÜSİAD İnegöl Şubesi, MÜSİAD Akademi İnegöl, pandemi öncesi Yeni Nesil E-Ticaret eğitimi, geçtiğimiz hafta Sosyal Medya Reklamcılığı eğitiminden sonra şimdide özellikle mobilya sektörüne hitap edecek yeni bir eğitim programına hazırlanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi, MÜSİAD Akademi Komite Başkanı Serap Alicik, “Özellikle mobilya sektörüne hitap edecek bu eğitim için komite olarak çok sıkı bir çalışma içindeyiz. Özellikle komitemizde de görev alan mobilya sektöründen sorumlu yönetim kurulu üyemiz Metin Tahirler ile bu konuyu çok önem veriyoruz. Şehrimizin lokomotifi marka sektörü mobilya sektörümüzün olmazsa olmazı mağazacılık. Bir mağazayı gösteren de o mağazadaki vitrin tasarımıdır. MÜSİAD Akademi İnegöl olarak “Vitrin Tasarımı” eğitimi konusunda görüşmelerimizi son aşamaya getirdik. Eğitim konusunda İstanbul’dan Görsel Mağazacılık Uzmanı Mine Erkan hanımefendi ile görüşmelerimizi neticelendirdik. Mine Erkan, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Tasarımı mezun olmuş. 2001 yılında New Vision Studio/NY dan ‘Visual Merchandising’ eğitimi almış. 25 yıldır Görsel Mağazacılık alanında çalışan, 15 yıllık kurumsal çalışmadan sonra son 10 yıldır danışman ve eğitmen olarak çalışmaktadır. Kurumsal olarak görsel mağazacılık yöneticisi ve müdürü olarak çalıştığı şirketler; Vakko, Persan Home Studio, Monev Home, Boyner, Beymen Home ve Harvey Nichols’dır. 2010 yılında İstanbul Moda Akademisi (IMA) işbirligi ile 3 ay süren ‘Görsel Mağazacılık ve Vitrin Tasarımı Sertifika Programı’ eğitimini vermeye başlayan Mine Erkan, Türkiye’de bu alandaki ilk sertifika programıdır. Bu eğitimin kurucusu, ana eğitmeni ve yöneticisidir” dedi.

Serap Alicik konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Vitrin Tasarımı eğitimini özellikle mobilya sektöründe firmaların vitrin tasarımından sorumlu iç mimarları, dizaynırlar’ı ve mağaza müdürlerini ilgilendirmektedir. Dolayısı bu eğitim firmalarımız için bir fırsattır. Eğitim takvimi olarak 24-25 Ekim tarihlerini belirlemiş bulunmaktayız. Eğitim sonrası mağazalarımızın vitrini ve fuarlarda styling ile alakalı bakış acımızı değiştirecek bir eğitim olmasını temenni ediyoruz. Konu ile ilgili olarak MÜSİAD İnegöl Şubesi ve MÜSİAD Akademi İnegöl sosyal medya hesaplarımızın takip edilmesini bu mecralardan gerekli duyurunun yapılacağını belirtmek isterim.”

Editör: TE Bilişim