İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesinde 4000 m2 alan üzerinde otopark, semt sahası, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları, fitness ve koruluk alanın yer alacağı kompleksin yapımı için çalışmalara başladı. Naim Süleymanoğlu Semt Sahası adını taşıyacak projenin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, şehrin dört bir yanında daha modern bir kent oluşturmak adına izler bırakmaya devam ediyor. Bu kapsamda Akhisar Mahallesinde bulunan eski basketbol sahası, çevresi de projeye dahil edilerek 4000 m2’lik bir semt sahası olarak düzenleniyor.

Bir süre önce çalışmaları başlayan alan; otopark, semt sahası, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları, fitness ve koruluk alanın da yer aldığı kompleks bir yapıya dönüşecek. Naim Süleymanoğlu’nun isminin yaşatılacağı parkta yapım çalışmaları hummalı bir şekilde sürerken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Akhisar Mahallemizdeyiz. Burada Naim Süleymanoğlu parkı semt sahasında otopark alanı ve çocuk oyun alanı olarak düzenlenen alanı incelemek üzere geldik. Çok değerli AK Partili yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız, mahalle sakinlerimizle çalışmayı yerinde inceliyoruz. Buradaki çalışma birkaç ay sürecek. Biran önce tamamlamak hedefimiz olacak ama daha öncesinde buraya geldiğimizde hem muhtarımız hem vatandaşımızın yaptığı planlamalar neticesinde bizlere vatandaşlarımızın ilettikleri noktasında daha önce yapılan bir çalışmanın revizyonuyla ilgili tarafımıza iletilmiş talepler vardı. Bunlarla ilgili de arkadaşlarımız çalışma programına alarak burada yeni haliyle bir düzenleme başlatmış oldular. Bizler de gelip yerinde görmüş olduk” dedi.

HEDEF BU ALANLARI DAHA DA ARTTIRMAK

Projenin detaylarından da söz eden Taban, “Projemizin içerisinde mahallenin özünde ihtiyacı olan alanlar var. Otopark alanımız var, spor alanlarımız var, çocuklarımız için oyun alanlarımız var, yeşil alanlarıyla, ağaçlandırmalarla, bitki düzenlemeleriyle güzel kompleks yapılar haline dönüştürmüş oluyoruz. Hedeflerimizden biri de aslında mahallelerimizde bu tür alanları arttırarak vatandaşımızın yürüyüş mesafesinde bu imkanlardan istifade edebilmesi. Burada da böyle bir alanımızın varlığı bizim elimizi rahatlatmış oluyor. Burada yaklaşık 4000 m2’lik bir alan var. Bu alanı da geçmişteki planları da göz önünde bulundurarak, mevcut kullanılan basket sahasını olabildiğince kullanmaya çalışarak üzerine yapılması gereken ilaveleri ve rehabilitasyonu da gerçekleştirerek yeni haline kavuşturmuş olacağız. Tüm mahallelerimizde olması durumunda anne evladıyla, dede torunuyla gelebilir. Burada hoşça vakit geçirebilirler” ifadelerinde bulundu.

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN ADI YAŞATILACAK

Parkta Naim Süleymanoğlu’nun isminin yaşatılacağını da vurgulayan Taban, “Yapımını sürdürdüğümüz semt sahasının adının da Naim Süleymanoğlu Parkı olarak belirledik. Bu da çok güzel olacak. Nihayetinde bir vefa örneği gibi düşünebiliriz bunu da. Muhtarlığımız ve vatandaşlarımızdan gelen talep neticesinde bu ismin de burada yaşatılmasının çok anlamlı olacağını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim