Saadet Partisi Temmuz ayı ilçe divan toplantısı dün akşam açık havada gerçekleştirildi. Yapılan ilçe divan toplantısında mahalle ve birim başkanları aylık faaliyet raporlarını sunarken görevine yeni atanan üç mahalle başkanına görevlendirme belgesi ve görevi devreden önceki mahalle başkanlarına plaket taktimi yapıldı.

Yapılan ilçe divan toplantısında konuşan SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu son günlerde ülke genelinde yaşanan yangınlara değinerek, Kaymakam lojmanının Kültürpark içine inşasını eleştirdi.

İNEGÖL’DE DE TEDBİRLERİMİZİ ALMALIYIZ

Hasan Eroğlu şu şekilde konuştu:

“Başta Antalya, Mersin, Adana olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan yangın felaketleriyle ilgili öncelikle tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Özellikle Manavgat’ın ardından Osmaniye ve Kayseri’den gelen yangın haberleri adeta ciğerlerimizi yaktı. Tabi bu yangınlarla ilgili birçok iddia gündemde. Burada olması gereken devletimizin yetkili organlarından yapılan açıklamaların tüm halkımız nezdinde itibar görmesidir. Ancak ne yazık ki halkı tatmin edecek kesinlikte ve şeffaflıkta bir açıklama yapılmış değil. Bu sebeple bu yangınların çıkışında ihmal veya kasıt olup olmadığı tüm yönleriyle araştırılmalıdır. Yangınlardan olumsuz etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnegöl’ümüz de bir doğa cenneti. Ormanlık alanlarımız var. Böyle bir hadise ile karşılaşmak elbette istemeyiz ancak hem idarecilerimiz, hem vatandaş olarak bizler gerekli tedbirleri almalıyız. Özellikle bu dönemde piknik yapan vatandaşlarımızın azami dikkat göstermesini rica ediyorum. Diğer taraftan da şüpheli bir durum, kişi veya araçla karşılaşan vatandaşlarımızın konuyu derhal kolluk kuvvetlerine ihbar etmesini önemle vurguluyorum. Daha önce de gündeme getirdiğimiz en önemli hususu tekrar etmek istiyorum: İnegöl’de acilen bir kriz yönetim binası inşa edilmeli, gerekli koordinasyon sistemi kurulmalıdır.”

BİR PARKIN İÇİNE YAPILAN LOJMANI KABUL EDEMEYİZ

“Dün çıkan bir haberle Kaymakam lojmanının Kültürpark içerisinde bir alana yapılmaya başlandığını öğrendik. Konuyla ilgili fotoğrafları görünce önce parkın içerisine tuvalet veya buna benzer ihtiyaçları karşılayacak bir yer yapılıyor zannetmiştik. Ancak kamu ihale sisteminden yaptığımız araştırmada maalesef parkın içine 358 m2 inşaat alanı olan bir kaymakamlık lojmanı yapılacağını gördük. Bugüne kadar yapılan hatalardan, yaptığımız haklı eleştirilerden ders alınmamış olacak ki yine büyük bir hataya başlanmış durumda. İnsanlarımızın nefes aldığı, merkezde kalan tek yeşil alan Kültürparkın içine hangi gerekçe ve akıl ile bir ikamete dönük bina yapıldığını anlamıyoruz. Anlamamız da beklenemez. Saadet Partisi olarak idarecilere her zaman yeni projeleri, tesisleri, binaları artık yeni İnegöl bölgesine yapın, İnegöl’ün çevresindeki farklı noktalara yayın dediğimiz halde önce kocaman bir belediye sarayı inşaatını getirip şehrin meydanına adeta hançer gibi sapladılar. Hastanede durum öyle. Garajda durum öyle. Ancak bu son yapılan inşaat işin ne boyuta geldiğini gösterdi.”

YENİ İNEGÖL BÖLGESİ VARKEN HALEN DAHA MERKEZE İNŞAAT YAPILIYOR

“Kaymakam lojmanı kesinlikle bir ihtiyaç. Mevcut yerinin değişmesi gerekli olabilir. Çünkü çarşının içinde kalmış durumda idi. Taşınması, abartıya kaçmayacak şekilde standart bir kalitede yeniden başka bir yere inşa edilmesi doğru olabilir. Ancak yer seçimi yapılırken tüm vatandaşlarımızın ortak sosyal alanı olan bir parkın içinin tercih edilmesi büyük bir hatadır. Bir yandan vatandaşı yeni İnegöl bölgesine teşvik etmeye çalışacaksınız, diğer yandan bu işin başı olan Kaymakamlık olarak özel konutu merkezde bir parkın içine yapacaksınız. Bunu kabul etmiyoruz. Burada olması gereken kaymakam lojmanının yeni İnegöl bölgesine inşa edilmesidir. Önce idarecilerimiz bu bölgeye gidecek ki diğer vatandaşlarımıza örnek olsun, o bölge bir cazibe merkezi haline gelsin.”

KAZI SAFHASINDA OLAN İNŞAAT DERHAL DURDURULSUN

“Bu sebeple buradan başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere İlçe Belediye Başkanına ve Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyor, daha temel kazı aşamasında olan bu inşaattan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulunuyoruz. Doğamızın ve yeşilimizin gözlerimizin önünde yandığı, yeşil alanlara olan ihtiyacımızın daha da anlaşıldığı bu günlerde bir parkın içinde başlayan bu inşaatın bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim