SAADET’TEN TAŞIYICILARA ZİYARET

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti. Metal sanayi arkasında bulunan kamyoncular garajında gerçekleşen görüşmede, Saadet Partisi’ni Kooperatif Başkanı Recep Portakal ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Yapılan ziyarette bir açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Kıymetli başkanım, bizleri nezaketle kabul ederek karşıladığınız için teşekkür ederim. Saadet Partisi olarak özellikle pandemi sürecinden en çok etkilenen esnaflarımızı ziyaret ettik. Ancak bir de bu sürecin asıl yükünü çekenler var. Onlar da sizlersiniz. Zaman zaman tam kapanmaların bile olduğu dönemde sizler çalışmaya devam ettiniz. Yine özellikle lokanta vs. dinlenme yerlerinin kapalı olduğu süreçte çok büyük sıkıntılar da çektiniz, bunları biliyoruz. Bizler özellikle bu süreçteki gayretiniz için sizlere teşekkür etmeye geldik. Yine bu ziyaretimiz vesilesiyle sizlerin bir sorunu derdi varsa bunları da dinleyip istişare etmek isteriz. Özellikle geçtiğimiz ay meclis gündeminde bir lojistik merkezi ile ilgili bir konu tartışıldı. Tabi biz tam olarak içeriğini bilmiyoruz ama sizler İnegöl’ün hatta neredeyse bölgenin en büyük taşımacılık kooperatifisiniz. Bununla ilgili de sizden bilgi almak istedik. Tekrar kabulleriniz için teşekkür ederim” dedi.

BÖLGENİN EN GÜÇLÜ TAŞIMA KOOPERATİFİ

39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal ise şu şekilde konuştu;

“Saadet Partisi ilçe Başkanı ve değerli yöneticileri. Yaptığınız ziyaretten dolayı ben de yönetimimiz adına, üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi kooperatifimiz 500’ün üzerinde üyesi olarak bölgenin en güçlü taşıma kooperatifi. Ağırlıklı olarak İnegöl’de organize sanayi bölgesinin ve büyük fabrikaların taşıma işlerini yapıyoruz. Yurdun dört bir tarafına her gün ortalama 100 -150 arası kooperatif üyelerimizin aracı çıkış yapıyor. Bu sebeple belirttiğiniz gibi elbette sektörle ilgili sorunlara en çok hâkim olan bir kooperatifiz. Pandemi sürecinde üyelerimiz büyük bir özveri ile taşımacılık işine devam ettiler. Hatta hava şartlarının çok kötü olduğu durumlarda bile işleri yürütmeye çalıştık. Zaten normal döneme bile zor şartlarda çalışan şoförlerimiz bu süreçte daha çok zorluk yaşadılar. Araçlarında yemek ihtiyacını gidermek zorunda kaldılar. Ancak el ele vererek inşallah bu süreçleri atlatıyoruz. Bu anlamda ben gerek kooperatif üyelerimize, şoförlerimize ve kooperatif üyemiz olmasa bile tüm şoför arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

“Genel olarak taşımacılık işi yapanların en büyük problemi maliyetler. Yakıt, bakım, yedek parça maliyetleri. Şu geçtiğimiz yılda sıfır bir çekici alan üyelerimizin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Maddi sıkıntıların yanı sıra sürekli olarak mevzuatta değişiklik yapılıyor. Yeni yeni belgeler isteniyor. Onları alıyorsunuz belli bir süre sonra aldığınız belgenin anlamı kalmıyor. Yeni bir şart getiriyorlar. Geçtiğimiz yıllarda denetim istasyonlarında kantarlarda yük ölçümü ile ilgili ciddi sıkıntılarımız oldu. Farklı noktalardaki kantarlardan aldığımız verilerle bunu da ispatladık. En son dijital takograf diye bir uygulama getirildi. Ancak bunlar yapılırken maalesef sahada olan bizlerle, esnaf odalarımızla istişare edilmedi. Bir toplantı yaptı bakanlık yetkilileri. Gittik durumu izah ettik. Yeni uygulamanın sahada gerçekleşmesinin bu şartlarda imkânsız olduğunu söyledik. Şimdilik ikna oldular ve süreci ertelediler. Ancak mevzuatla getirilen şartlar sebebiyle artık kimse bu mesleği icra etmek istemiyor. Böyle giderse lojistik sektörünü ilerleyen yıllarda ciddi bir istihdam sorunu bekliyor. Tüm bunlarla birlikte İnegöl’de de bazı sıkıntılarımız var. Bunları da sizin vesileniz ile duyurmak isteriz. Öncelikle sizleri kamyoncular garajımızda ağırlıyoruz. Dışarıda siz de gördünüz ki burası eskiden beri zaten kooperatifimize yetmiyor. Şimdi ise artık içinden çıkılamaz bir duruma geldi. Yer bulamayan araçlarımız mecburen yol kenarındaki boş arazilere park etmek zorunda kalıyor. Bu sebeple yazın tozdan, yağmurda kışta da çamurdan geçilmiyor buralar. Konuyla ilgili Belediye Başkanımızla görüştük. Kendisi bizlere arka tarafta yine büyük bir alan rezerv etti. Şimdi bu alanla ilgili çevre düzenlemesi yapılmasını bekliyoruz. İnşallah bir nebze de olsa bu arazi buranın yükünü hafifletecektir. İkinci sorunumuz garajımızdan ana arterlere bağlantı yerleri. Buradan çıkan ve özellikle Hamzabey OSB ve Yenişehir istikametine gidecek olan kamyonlar ile Ankara yolundan gelen kamyon ve tırlar metal sanayideki ışıksız kavşağını kullanmak zorunda kalıyor. O kavşakta otomobiller bile zorlanırken ve birçok kaza yaşanırken bizim araçlar için durum daha da kötü oluyor. Alanyurt içindeki yeni çevre yolu yapılırken biz alternatif olarak Alanyurt’un alt kısmından dolanarak Metal Sanayi ve OSB’ye ulaşacak bir alternatif yol olmasını beklerdik. Bu beklentimiz hala devam ediyor. Yine Hamzabey tarafında yeni planlanan OSB alanı ile ilgili ticaret odamızdan yer talebinde bulunduk. En azından 30 dönümlük bir kamyon tır parkına ihtiyaç var. Tahsis edileceği ifade edildi. Eğer ki o alan tahsis edilirse, buranın yükünün yine bir kısmını biz oraya kaydıracağız. Yine oraya da şoförlerimizin ihtiyaçlarını gidebilecekleri bir tesis düşünüyoruz. Bu anlamda kamuoyunun desteğini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim