2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi gereğince İnegöl içerisinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları ile 26. madde gereğince afiş ve pankart asılabilecek yerler belirlendi.

İnegöl Kaymakamlığı tarafından alınan karar şu şekildedir;

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi gereğince İnegöl Mülki Sınırları içerisinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları ile 26. madde gereğince afiş ve pankart asılabilecek yerler, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak 18/02/2015 tarihinde belirlenmişti.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. maddesi gereğince; “İlçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı, kamu düzenini ve genel asayişi bozmayacak ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak şekilde ve Kanunun 22. maddesinin birinci fıkrasında sayılan sınırlamalara uyulması kaydıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile güzergâhın geçeceği ilçe ve il belediye başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının il ve ilçe temsilcilerinin yazılı görüşleri alınarak her yıl ocak ayında mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlenir.” gereğince ilgili kurumların görüşleri alınmış olup, görüşler doğrultusunda 2022 yılı için 18/02/2015 tarihli kararın aşağıdaki gibi aynen uygulanmasına karar verilmiştir.

EMNİYET SORUMLULUK ALANI

A) GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK GÜZERGAHLAR:

1) Kemalpaşa Mahallesi. Hükümet Önü Kavşağı Anıt Önü Miting Alanı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahı: Yapılacak Mitingde yürüyüş olması halinde ilk toplantı bölgesinde toplanan topluluk Belediye Kavşağından, Atatürk Bulvarını takiben Miting alanı olan Anıt önüne gelen güzergâh yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

2) Kemalpaşa Mahallesi Nikah Dairesi Önü Miting Alanı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: Yapılacak Mitingde yürüyüş olması halinde ilk toplantı bölgesinde toplanan topluluk Okullar Caddesi üzerinden, Kültür Parkın giriş kapısını takiben Nikah Dairesi önünde bulunan mitin alanına kadar gelen güzergâh yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

3) Mesudiye Mahallesi Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: Yapılacak Mitingde yürüyüş olması halinde ilk toplantı alanında toplanan topluluk Mesudiye Mahallesi Pazar yerinin kurulduğu güzergahtan muhtarlık binasına kadar Miting alanına kadar olan kısmı yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

4) Akhisar ve Huzur Mahallesi Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: Yapılacak Mitingde yürüyüş olması halinde ilk toplantı alanında toplanan topluluk Akhisar 165. sokak üzerinden takiben Fatih Sultan Mehmet Bulvarından geçerek Yeni İnegöl Caddesi üzerinden Miting alanına kadar olan kısmı yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

5) Alanyurt Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: Yapılacak Mitingde yürüyüş olması halinde ilk toplantı alanında toplanan topluluk Kanarya caddesinin takiben Miting alanına kadar olan kısmı yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

B) AÇIK HAVA TOPLANTISI YAPILACAK YERLER:

1) Park Caddesi, Hastane Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan anıt önü tespit edilmiştir.

2) Hikmet Şahin Kültür Parkı içi Nikah Dairesi önündeki boş alan miting alanı olarak tespit edilmiştir.

3) Mesudiye Mahallesi Muhtarlığı yan tarafında bulunan Pazar Günleri Pazar Yeri olarak kullanılan boş alan miting alanı olarak tespit edilmiştir.

4) Yeni İnegöl Caddesi üzerinde bulunan Spor alanı miting alanı olarak tespit edilmiştir. 

5) Alanyurt Pazar yerinin yanında bulunan Pazar yeri sokak ile Ballıca sokak arasında kalan boş alan miting alanı olarak tespit edilmiştir.

C) AFİŞ VE PANKART ASILABİLECEK YERLER:

2911 Sayılı Kanun'un 26. Maddesi gereğince toplantı veya yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya elle yazılmış davetiye, levha ve ilanlardan;

01) Ahmet Akyollu Cad. Bankamatikler yanı iki ağaç arası.

02) İstiklal Caddesi ile Gazhane Kesişimi.

03) İnegöl Girişi (İtfaiye Müdürlüğü Karşısı Tel Örgüler)

04) Park Caddesi Kuğulu Park tel örgüleri.

05) Hastane Mezarlığı Tel Örgüler

06) A.Menderes Bulvarı .Dispanser Duvarı

07) Atatürk Anıtı önü Saat Kulesi yanı (Çeşme Yanı)

08) Sedir Cafe Köşesi.

09) Ankara Cad. Mesudiye Caddesi kesişimi

10) Mesudiye Cad. Girişi (Meydanlık Çınarlar Arası)

11) Mesudiye Alt Geçit.

12) Terminal İçi- Tel Örgüler

13) Orman İşletmesi Duvarı

14) Kavaklaraltı Mezarlık Duvarı

15) Mahmudiye Mezarlık Duvarı

16) İstanbullu Hasan Mezarlığı Duvarı

17) Fatih Camii Kavşağa Bakan İki Ağaç arası ve karşı tarafta bulunan Kavşağa bakan iki ağaç arası  

18) K.Efendi Cad.No:67 önünde bulunan karşılıklı iki ağaç arası.

19) K.Efendi Cad.No:19 önünde bulunan karşılıklı iki ağaç arası.

20) İstiklal cad. Yeşil Bursa Caddesi kesişimi iki ağaç arası.

21) Akhisar Mah. Atatürk Cad. arkası (Çay Bahçesi Tel Örgüleri)

22) Akhisar Mah. Girişi tel örgüler

23) Alanyurt Salı Pazarı Duvarı.

24) Alanyurt Yenişehir Cad. Mezarlık Duvarı Tel Örgüler

25) İlçe Genelinde Bulunan Billboardlar.

JANDARMA SORUMLULUK ALANI

A) GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK GÜZERGAHLAR:

1) Cerrah Mahallesi Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: İlk toplantı bölgesinde toplanan topluluk Atatürk Caddesi Başlangıcından Cerrah Mahallesi Camii önünde bulunan boş alan yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

2) Kurşunlu Mahallesi Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: İlk toplantı bölgesinde toplanan topluluk Belediye Caddesi üzerinden Kurşunlu Belediyesi önüne uzanan yol yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

3) Tahtaköprü Mahallesi Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: İlk toplantı bölgesinde toplanan topluluk Bursa Caddesi üzerinden Tahtaköprü Belediyesi ve Tahtaköprü camii arasına uzanan yol yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

4) Yeniceköy Mahallesi Miting Alanı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahı: İlk toplantı bölgesinde toplanan topluluk Bursa Caddesi ve Orhangazi Caddesi üzerinden Yeniceköy Belediye binası önünde bulunan boş alana uzanan yol yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

5) Hamzabey Mahallesi 1 ve 2. Cadde Kesim Alanı Miting Alanı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahı: İlk toplantı bölgesinde toplanan topluluk 4. Caddeden yola çıkarak sırayla 2. Cadde ve akabinde 1. Caddeye uzanan güzergâh yürüyüş güzergahı olarak tespit edilmiştir.

B) AÇIK HAVA TOPLANTISI YAPILACAK YERLER:

1) Cerrah Mahallesi Atatürk Caddesi, Adnan Menderes Caddesi ve İnönü Caddesinin kesiştiği noktada bulunan Cerrah Cami Önü miting alanı olarak tespit edilmiştir.

2) Kurşunlu Mahallesi Miting alanı: Kurşunlu Mahallesi Atatürk Caddesi ve Belediye Caddesi kesişiminde bulunan Kurşunlu Belediye Binası önü miting alanı olarak tespit edilmiştir.

3) Tahtaköprü Mahallesi Miting alanı: Kurşunlu Mahallesi Turgutalp Caddesi ve Hacılar Caddesi kesişiminde bulunan Tahtaköprü Belediye Binası Tahtaköprü camii arasında bulunan boş alan miting alanı olarak tespit edilmiştir.

4) Yeniceköy Miting alanı: Yeniceköy Mahallesi Mecit Altan, Nilüfer ve Okal Caddesi kesişiminde bulunan Yeniceköy Belediye Binası önünde bulunan boş alan miting alanı olarak tespit edilmiştir.

5) Hamzabey Mahallesi Miting alanı: Hamzabey Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi 1. ve 2. Cadde kesişiminde bulunan yol miting alanı olarak tespit edilmiştir.

C) AFİŞ VE PANKART ASILABİLECEK YERLER:

2911 Sayılı Kanun'un 26. Maddesi gereğince toplantı veya yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya elle yazılmış davetiye, levha ve ilanlardan;

1) Cerrah Mahallesi için: Belediye binası ve Cerrah Parkı arasında bulunan pano İlan-Afiş ve Pankart asılacak yer olarak belirlenmiştir.

2) Kurşunlu Mahallesi için: Kurşunlu Merkez Cami önünde bulunan pano ve Belediye Caddesi girişi, Belediye Binası doğusunda bulunan pano İlan-Afiş ve Pankart asılacak yer olarak belirlenmiştir.

3) Tahtaköprü Mahallesi için: Tahtaköprü Belediye binası önü, Bursa Caddesi-Domaniç Yolu kavşağı İlan-Afiş ve Pankart asılacak yer olarak belirlenmiştir.

4) Yeniceköy Mahallesi için: Yeniceköy Belediye binası ve Yenice Camii önü, İlan-Afiş ve  Pankart asılacak yer olarak belirlenmiştir.

5) Hamzabey Mahallesi için: 1. Caddeden 2. Caddeye bağlanan yerde bulunan köşe İlan-Afiş ve Pankart asılacak yer olarak belirlenmiştir.

Editör: TE Bilişim