Cüneyt Arkın, evet Türk sinemasının unutulmayacak olan namı…

Türkiye dışındaki ülkelerde de anılır hale gelmiş olan yaşayan efsane, usta aktörü Cüneyt Ağabeyimiz bulunduğu yere kolay gelmemiştir, çok çalışmıştır. Kendisi bunu şöyle ifade eder; “Çalışmaktan mevsimlerin nasıl geçtiğini anlamaz hale gelmiştik. Gece ve gündüz birbirine karışmıştı. Geceleri bile film çeker hale gelmiştik.”

Cüneyt ağabeyimiz, halkın içinden çıkmış olan bir halk çocuğudur.  Bazılarının yaptığı gibi geçmişini saklamaz, geçmişinden utanmaz. Aksine köy çocuğu olmasıyla öğünür. Rahmetli babasıyla İnek sağdığı, hayvan otlattığını, ekin biçtiğini birlikte kırlarda yemek yediğini, kırda yemek yemenin tadının baka olduğunu, bunu ancak yaşayanların bilebileceğini söyler.

Çiftçi olan babasından çok şey öğrendiğini öğünerek söyler. Herkesin kahramanı, herkesin sevdiği bir aktördür neden derseniz? Çünkü gönlüyle konuşuyor. Gönlüyle bakıyor. Neyse o. Olduğu gibi görünüyor. Bazı adı sanatçı olan kişiler gibi yapmacık olmuyor, öyle davranmıyor. Güzel gönüllü olduğu için, bu yüzden herkes onu çok seviyor. O da halkı çok sever. Türkiye’yi çok seven bir vatan sevdalısıdır. Türkiye, Türk halkı dendi mi, saatlerce hoş sohbetiyle dinleyenleri sıkmadan konuşabilir. Evet Cüneyt ağabeyimizin yeri kolay kolay doldurulamaz. Onun gibi bir usta aktörüdür. Avantür, vurdulu kırdılı salon filmlerin ve sosyal içerikli filmlerde her rolün hakkını başarıyla verebilen bir aktör olmuştur.

Cüneyt ağabeyimizin birçok tarihi filmde rol almış bir aktör olarak, popüler dizi ‘Kuruluş Osman’ın’ kadrosuna katılarak yeniden kameralar karşısına geçecek. Kendisine sağlıklı ve hayırlı bir ömür içerisinde başarılar diliyoruz…