Geçtiğimiz sezon yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet ve yenilenmiş bir kadro ile zirve için başlayan, ancak son maçlarda adeta ecel terleri dökerek ve büyük bir düşme stresi yaşayarak kümede kalmayı başaran temsilcimiz İnegölspor, bu süre içerisinde tam 4 teknik adam değiştirmek zorunda kalıp, bu kabus dolu geçmiş sezondan gerekli dersleri çıkardığını söyleyerek, yeni sezona firesiz yönetim kadrosuyla ve son haftalarda takımın başına getirdikleri Hasan Erkin Şimşir ile yeni sezona devam kararı alarak Hasan Erkin hocanın yeni sezon için verdiği transfer listesini belki de kulüp tarihinde ilk defa tam uygulayarak bu listedeki tüm oyuncuların transferini gerçekleştirerek yeni sezona Teknik heyetimizin eline verdi. Şu anda görünen YAĞ-ŞEKER-UN hazır. Buradan 1. Lig helvası bekliyoruz.

Yeni sezonun transferlerine baktığımızda, geçen sezonun o inanılmaz başarısız kadrosunun sil baştan yenilendiğini görüyoruz. Bence en doğrusu da buydu. Ancak başkan Kani Ademoğlu ile sezon sonunda yaptığım röportajda tüm transferlerin teknik direktörün isteği doğrultusunda, bazen geçtiğimiz sezon ve daha önceki sezonlarda sık sık gördüğümüz yanlışları getirebileceğini işler kötü gidince doğal olarak oyuncuları göndermek yerine Teknik heyetlerin gönderildiğini yeni gelenin ise sürekli enkaz edebiyatı yaparak mevcut oyuncuları bahane ettiklerine şahit olduk. Bu nedenle yeni transferlerde kulüp yönetiminin ve oyuncu izleyici kurulun da görüşlerine yer verilmesi gerektiğini kısaca tek kişinin görüşleri doğrultusunda transfer yapmanın bazen beraberinde yanlışları da getirebileceğini kendisine açıkça söyledim. Bana bu konuya dikkat edeceklerini söyledi.

Transfer komitesi teknik direktörümüzün verdiği liste üzerinde çalışmaya başlayarak çok kısa zamanda hocamızın listesindeki tüm oyuncuların transferini gerçekleştirdi. Yeni sezon için eski forvetimiz 28 yaşındaki Ersel Aslıyürek’i Afyon’dan, 25 yaşındaki sol bek Furkan Mızrak’ı Nevşehir’den, 33 yaşındaki orta saha Mustafa Kayabaşı’yı Ankarademir’den, 28 yaşındaki Forvet Aykut Uluç’u Afyon’dan, 28 yaşındaki kaleci Sercan Çobanolu’nu Ofspor’dan, 30 yaşındaki orta saha Bahadır Taşdelen’i Kırklareli’nden, 28 yaşındaki stoper İbrahim Görgülü’yü Kırklareli’nden, 33 yaşındaki Stoper Samet Cantürk’ü Uşak’tan, 37 yaşındaki eski sağ bekimiz Türker Topbaş’ı Uşak’tan, 32 yaşındaki sol bek Serkan Sözmen’i Kırklareli’nden, 31 yaşındaki orta saha Ali Kılıç’ı Uşak’tan, 31 yaşındaki orta saha Erdem Koçak’ı K.Maraş’tan, 30 yaşındaki forvet Noyan Öz’ü Uşak’tan ve son olarak santrafor Ömer Faruk Emeç’i Etimesgut Belediyesinden alarak Teknik Direktörümüz Hasan Erkin Şimşir’in istediği yeni kadro oluşturuldu. Bu transferlerin tamamına yakını nokta atış yapıldı. Eğer Hasan hocamızın izlenimleri ve tespitleri doğru çıkarsa İnegölspor grupta şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olur. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Çünkü şu transferlere bakıldığında yaş ortalaması çok yüksek. Ancak şampiyonluğa oynayacaksan böyle bir riske girersin. Umarım bu sil baştan yapılan ve büyük maddi fedakarlıklara dayanan kadro ile yıllardır beklediğimiz ve gerçekten İnegöl’ümüze yakışan bir şampiyonluk gelir. Teknik direktörümüz daha önce çalıştığı ve başarılı olduğuna inandığı oyuncularını Afyon ve Uşak’tan getirdi. Bu oyuncular geçmişte başarılı olmuş oyuncular inşallah İnegöl’ümüzün havasını, özlemlerini idrak edip başarılı olurlar. Bu kadar maddi fedakarlıklardan sonra beklentimiz 1. Lig.

Bu transfer başarısından sonra yeni sezon grup kuraları da çekildi. İnegölspor’umuz 2.lig Kırmızı Grupta yer alacak. Rakipleri Adıyaman1954 FK, Afjet Afyon FK, Ankaraspor, Bayburt Özel İdare Spor, Bodrumspor A.Ş., Çorum FK, Diyarbekirspor A.Ş., Ergene Velimeşespor, Etimesgut Belediye, Hekimoğlu Trabzon, Kahramanmaraşspor A.Ş., Niğde Anad. FK, Sakaryaspor A.Ş., Sarıyer, Serik Belediyespor, Silahtaroğlu Van Spor FK, Sivas Belediyespor, Somaspor, Turgutluspor. Grubumuz 20 takımdan oluştu. Bu listeye baktığımızda bu takımların büyük bölümü ile yıllarca aynı gruplarda mücadele ettik. Çoğunu iyi tanıyoruz. Şampiyonluğu zorlayacak çok takım var. Ancak hiçbirisi İnegölspor kadar sil baştan tecrübeli oyunculardan oluşmuyor. Grubumuzdaki diğer şampiyonluk adaylarının ne yapacağını bekleyip göreceğiz. Ancak İnegölspor’umuzun bu kadar yenilenmiş, nokta atış ve yaş ortalaması çok yüksek kadrosuyla grup şampiyonluğunun en büyük adaylarından birisi olacağını umut ediyoruz. Umarım bu tecrübeli ve başarılara alışık oyuncu kardeşlerimiz bizleri yanıltmazlar. Grubumuzdaki tüm takımlara başarılar diliyor kazasız, belasız koronasız seyircili oynanacak bir sezon diliyoruz.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz 2021-2022 sezonuna hazır. Geçen sezon ki başarısızlıklardan sonra doğal olarak sil baştan yapılan kadromuz ve geçmiş sezondan gerekli dersleri çıkarmış olduğuna inandığımız teknik heyetimiz artık konuşma değil icraat zamanı diyerek kolları sıvamalı ve İnegöl’ümüzün özlemini çektiği daha doğrusu layık olduğu 1. Lige taşıyın. Mazeret beklemiyoruz. İşinize odaklanın ve gereğini yapın. Değerli teknik heyetimiz; genç ve dinamik yönetimimiz yeni sezon için maddi ve manevi büyük fedakarlıklara katlanarak size çok tecrübeli ve kaliteli bir kadro kurup teslim etti. Bu saatten sonra YAĞ-ŞEKER-UN hazır. Yapın artık 1. LİG HELVASINI. Tribünler coşsun, yönetim coşsun. Kısaca İnegöl spor camiası coşsun. Sizleri ayakta alkışlayalım. İnegölspor’un 2021-2022 sezonu başarılarını yazmak dileğiyle…