Değerli okurlarım, her yıl bir heyecan ve büyük bir bekleyiş ile kutlanan yeni yıl için birkaç satır karalamak istedim.
Hepimizin çok iyi bildiği üzere, Noel Yortusu´nun bir Hıristiyan adeti olduğu malum.
Hal böyle iken, biz Müslümanlar, inananlar ve iman edenler, niçin bir Hıristiyan bayramını kutlama gafletine düşmekteyiz? Bazı izlekler, yeni bir yılın gelişini kutladıklarını iddia etseler de bizim içtihadımıza uymayan ve bize adepte etmeye çalışan bu adedi asla kabullenemeyiz.
İslam coğrafyasında Hıristiyanlar tarafından her gün yeni yeni oyunlar oynanırken, Filistin´de yüzlerce Müslümana eziyet çektirilirken, Arakanda Müslüman toplum acı çekerken, Afrika´da ve daha birçok yerde Müslüman topluluklar aşağılanıp itilip kalkılırken, bizler onların bayramlarına adeta kucak açmakta ve onlar gibi davranmaktan geri kalmamaktayız.
Bir yandan ABD çirkin oyunları ile Ortadoğu´da kan kustururken, diğer yandan açlık ve sefalet içinde kıvranan Afrika´nın Müslüman topluluklarını görmeyen gözlerin, duymayan kulakların ve taşlaşmış kalplerin o noel denilen saçmalıklarla dolu gecesinde nasıl eğlenip, coşacaklarına akıl sır erdirmek mümkün değil. İnsan haklarından söz edenlerin bu gecede insanlıklarını bir kenara atıp sabahlara kadar içip eğlenmelerine de şaşmamak elde değil.
Çıkıp şöyle bir gezin, büyük marketler ve alışveriş merkezleri daha şimdiden o Noel denilen yortunun havasına girmeye başladığını göreceksiniz. Yeni bir yıl geldi diye zil çalıp göbek atanları hayretler içinde izlememek elde değil. Şaşıyorum! hem de çok şaşıyorum!
Bir insanın bir yaş daha yaşlanıp gitmesine neden bu kadar seviniyorlar bilemiyorum. Bir laf vardır: “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz” diye. Öyleyse biz neden Müslüman adetlerini yapmıyor da Hıristiyan adetlerini yapma da yarışıyor, o gece çılgınlar gibi eğlenip, coşuyor ve haram olan içkileri yudumluyoruz?
Bu ne nane ve bu ne turşu ve bu nasıl perhiz?
Noel yortusunu bayram bilen Hıristiyanlar, bizim Kurban Bayramın da kestiğimiz kurbanlıklara dil uzatıp: “Hayvan katliamı yapılıyor” derken kendileri bir gecede milyonlarca hindiyi katlederken neden kimsenin sesi, soluğu çıkmıyor?
O mübarek hayvanlar eğlence masalarında şaraplara meze edilirken, neden kimse karşı çıkmıyor? Uyan ey mümin kardeşim! Sana altın tepside sunulan içkiye, çılgın danslara ve her türlü rezilliğe kanma! Onlara uyup onların adetlerine alet olma!
O gece çatlayana dek içenlerin birçoğu trafikte canavarlaşırken, birçoğu da geceyi hastanenin acil servislerini doldurmaktadır. Sen hem kendine yazık ediyorsun, hem de ameline! İslam bu adetlerin hepsini reddeder. Buna uyanları da asla affetmez.
Her yıl yeni yılının olmazsa olmazı olan çam ağacı dallarını süsleme adetine uyup, ağaç katliamı yapılıyor. Söz de bu ağacın altına Noel Baba gelip hediyeler bırakacağını, söyleyerek çocuklarımızı da bu saçmalıklara alet ediyorlar.
Böylesine gafleti ancak inancı ve itikadı olmayanlar yapar. İnanan kişi hayrın da, şerrin de Allah´tan geleceğine inanır ve Allah´a yönelip dileğini isteğini ondan diler… Noel Baba saçmalıkları ile çocuklarımızın beyinlerini bulandırmamız bize yakışmaz.
Sevgili okurlarım, o kadar güzel adetlerimiz ve bayramlarımız var ki, bırakın o gayrimüslimleri onlar bizim adetlerimize ve bayramlarımıza özensin ve bize gıpta etsinler! Yüce Rabbim bizleri bu saçmalıklardan muhafaza eylesin! Ve daha nice iman dolu, hayırlı uğurlu, barış dolu yıllara erdirsin İnşallah!..