Belediye Başkanı Alper Taban, Mesudiye Yeni Cami cemaatiyle bir araya geldi. Mesudiye alt geçidinin 2 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade ederek, ardından Kozluca alt geçidini genişletme çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Mesudiye Mahallesi sakinleri altgeçidin bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Öncelikle Belediye Başkanı Alper Taban´ın gergin bir bekleyiş içinde olan Mesudiye Mahallesi sakinleriyle birebir diyaloğa girmesini takdirle karşılıyorum. Sorunları yerinde gören, vatandaşla arasına aracı koymayan bir Belediye Başkanı İnegöl´e yakışıyor.

Fakat Mesudiye altgeçidi bitirilmemiş, Hocaköy barajı ve Yenişehir yolu ödenek sebebiyle durdurulmuşken Kozluca altgeçidinin dillendirilmesinin erken olduğunu düşünüyorum.

36 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 2 buçuk metre yüksekliğinde yapılıp 2007 yılında açılan Kozluca altgeçidinin yapıldığı dönemde sadece yaya ve bisiklet geçişleri için değil araç geçişleri için de uygun halde daha büyük yapılması gerekiyordu. “Hazır masraf edilmişken araç geçişine uygun yapılsın ki bir daha büyütmek için fazladan bedel gerekmesin” fikri dikkate alınmadı. Aradan 10 yıl geçti vatandaş haklı çıktı ve Kozluca alt geçidi araç geçişi için büyütülüp tekrardan yapılıyor. Tabi dikkate alınmayan vatandaşın cebinden çıkan parayla!

Belediye hizmetleri 10 yıllık olmamalı. 1993 yılının yazında sadece 3 ayda yapılan Mesudiye alt geçidi 30 yıla yakın zamandır hizmet verdi. Şayet büyütmek için ellenmeseydi bir 20 sene daha hizmet verirdi. Alt geçidin yaya bölümü bile 15 günde bitirildi. Üstelik altgeçidin muammen bedeli bugünkü para birimi ile 1.200.000 lira olmasına rağmen belediye çalışanları ve Belediye araçları ile tüm masraflar dahil 312.000 liraya yapıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Mesudiye Alt Geçidi konusunda sınıfta kaldı. Proje ile gerçek saha birbirini tutmadı. Sonuç olarak proje değişti ve alt geçit çalışmaları tekrar başladı. Tabi bunun da ek bir maliyeti var. Bu da vatandaşın cebinden çıkacak.

İnanıyorum ki çalışmalar yaza girmeden son bulacak. Biz de hizmetlerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür edeceğiz.

Kozluca alt geçidi de gündelik değil geleceği planlayan bir hizmet anlayışı ile yapılsaydı, 10 yıl sonra büyütmeye gerek kalmaz, devletin parası devletin kasasında kalırdı.

Şimdi Kozluca Alt Geçidinin genişletme çalışmalarında doğacak sıkıntılara mı üzülelim, ek maliyetle devletin kasasından çıkacak paraya mı üzülelim; kararı kıymetli İnegöl halkı versin.

İNEGÖL NÜFUSU TAM GAZ

İnegöl Nüfus Müdürlüğü 2010-2017 yılları arasındaki verileri açıklandı. 7 yıllık süreçte günde ortalama 1 çift ayrılırken, 5 çift evlendi, 5 kişi ölürken, 12 çocuk dünyaya gözlerini açtı.

Her yıl ortalama 5 bin civarında nüfus artışı olan İnegöl´de nüfus artışına oranla ölüm, doğum, boşanma ve evlenme oranlarında da artış gözlendi.

NATO, ABD, HOLLANDA...

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, “Türkiye´ye karşı açıkça saldırılar oldu. Türkiye´nin kendini savunması için yeterli işaretler var. YPG masum değil. Hollanda hükümeti YPG´yi hiçbir zaman desteklemedi. YPG ile PKK arasında güçlü bağlantılar var. PKK ise hem Hollanda hem de Avrupa´ya göre bir terör örgütüdür." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye´nin kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrin´e hareket etmesi durumunda ABD´nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

NATO Genel Sekreter Vekili Rose Gottemoeller “NATO, operasyonun ilk anında beri çok net bir şekilde Türkiye´nin güvenlik endişeleri olduğunu söylemiş ve son derece büyük bir terör tehdidiyle mücadele ettiğini belirtmiştir. Türkiye, saldırıların büyüklüğü ve sayısı dikkate alındığında son dönemde terörle en fazla mücadele eden ülke olarak dikkat çekmiştir.
Neyse ki son dönemde, bu saldırıların azaldığını görüyoruz ancak son derece korkunç bir tehdit vardı ve Türkiye birçok şekilde mücadele etmeye devam ediyor.” açıklaması yaptı.

Türkiye´ye her konuda zorluk çıkaran ABD ve Hollanda gibi iki ülkenin Türkiye´ye destek çıkıp YPG´ye ikazda bulunması enteresan değil mi?

Bakalım bu söylemlerin altından ne çıkacak?

Velhasıl...

30 yıl önceki imkanlar ile tamamen belediye imkanları ile sadece 3 ayda SIFIRDAN YAPILAN Mesudiye alt geçidini, 30 yıl sonra güncel teknolojik imkanlar ile aylardır GENİŞLETİLEMEMENİN sebeplerini oturup düşünmek gerekiyor.

Bu sebeple, Karayolları Bölge Müdürlüğünün engellemelerine rağmen Mesudiye Altgeçidini yapıp 30 yıl sonrası için hizmet dersi veren dönemin Belediye Başkanı Cemal Arık´ı canı gönülden tebrik ediyorum.