Kuruluşu M.Ö 3000´lere dayanan güzide şehrimiz İnegöl, Büyükşehir yasası ile birlikte muhtemelen ilk defa bu kadar yok sayılmıştır. 5000 yıldır mütevazi bir şekilde yönetilen yaşadığımız topraklar şimdilerde yönetiliyorMUŞ gibi yapılıyor.

İnegöl´ün tarihine baktığımızda;

Mesela M.Ö 2000´de İnegöl´ü yöneten Hititlerin su kaynaklarını satmak akıllarına hiç gelmemiş.

M.Ö 7. yüzyılda topraklarımıza hakim olan Bitinyalılar, Hititlilerin döşediği su borularına sayaç takıp milleti soyup soğana çevirmeyi düşünememişler.

M.Ö 6. yüzyılda şehrimize hakim olan Lidyalılar, ilk defa parayı buldukları halde köyleri mahalle yapıp köylünün tarlasından emlak vergisi almayı akıl edememişler.

Persler M.Ö 5. yüzyılda ev yapmak isteyen vatandaşın arsasından park ve yeşillik alan payı aldıktan sonra aynı yeri başkasına satmayı akıllarının ucundan dahi geçirmemişler.

M.Ö 2. yüzyılda şehri yöneten Bergama Krallığı, tekfürlük isteyen İnegöl´ü Roma İmparatorluğuna merkez ilçe olarak neden bağlamamış hala düşünür dururum.

Mobilyum AVM´ye kilise ve sinagog yapmaya kalkan günümüz yöneticilerinin aksine M.S 400´den itibaren şehrimizi yöneten Rumlar´ın pazara gelen Müslümanlar için cami yapmak istememesine ne demeli?

İnegöl´ün Fatihi Turgut Alp´in yol yapıp parasını İnegöllülerden aldığını, sonra o yolu tekrar kazıp boru döşediğini, beceremeyip müteahhite verdikten sonra müteahhitin iflas ettim demesiyle kazılan yeri çamur içinde bırakıp vatandaşın ağzını bozduğunu tarih kitaplarında araştırmak gerek.

Sadrazam İshak Paşa´nın camii ve külliye yaptırmak yerine katlı otopark yapmak istememesine anlam veremiyorum.

1885´de kısa bir süre Bilecik´e bağlanan İnegöl´ün o dönem belediye başkanı SadıkZade Süleyman Ağa, şehrin gelirinin %40´ını Bilecik´e vermek istememiş olması yönetimsel aksaklıklara işaret ediyor.
Belediye Başkanı Bezzaz Yusuf Efendinin yol kenarlarına bağlanan atlardan saat başına 5 akçe almaması ayıp değil de nedir?
Muhittin Tanoğlu´nun eski perşembe pazarını yaptıktan sonra pazarcı esnafının kiralarına fahiş zam yapıp araçlarına otopark parası almayı düşünememiş olması insana çok enteresan geliyor.
Hikmet Şahin yeşil alan açıp vatandaşı ferahlatmak yerine, Kültürpark alanına betondan belediye sarayı ve meydan yapsaydı fena mı olurdu?
5000 yıldır İnegöl´ü yönetenler şimdi şehrimizi görseler, herhalde mezarlarında ters dönerlerdi.

**********
“Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan´dır” diyen eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan´ı biz adam yerine koyup ciddiye almak zorunda değiliz.
Fakat Ak Parti Genel Merkezi, malum meczubu partisinden ihraç etmek zorundadır.

**********

TFF, Fatih Terim´i başından savmak için 20 milyonu gözden çıkarıyor.
Egoların Sultanı Fatih Terim 20 milyonu cebe indirmek için “kovuldum” diyor.
Aynı Fatih Terim 5 yılda toplam 70 milyon para kazanıyor.
TFF bundan hiç ders çıkarmayıp 72 yaşında milli takımı tanımayan yabancı bir adama yıllık 10 milyondan 3 yıllık sözleşme yapıyor.
Bu paraların hepsi de kamunun parası olup milletin cebinden çıkıyor.

YEDİNİZ BİTİREMEDİNİZ!
**********
Velhasıl...

Ne büyük bir devletmişiz ki,
yiyip yiyip bitiremediler.