İnegöl’ün çarşı merkezini içerisine alan Cuma, Yenice ve Sinanbey mahalleleri ile Kemalpaşa mahallesinin şehir merkezine doğru olan taraflarında ikamet eden ailelerin çocukları, oyun sahaları açısından çok şanssız.

Çünkü, bu çocukların okul dışındaki boş zamanlarında ve  tatillerde, arkadaşları ile birlikte oyun oynayacakları yerleri yok.

Oyun oynayacak yer bulamayan çocuklar, çaresizlikten dolayı sokak aralarında tehlikelere açık bir şekilde oyun oynuyorlar. İshakpaşa Camii çevresinde ikamet eden ailelerin çocukların oyun yeri ise, Külliyenin avlusu…

Aralarında takım oluşturup, daracık alanda, taş zeminin üzerinde futbol oynamaya çalışan çocukları hemen hemen her gün görmek mümkün.

Çocuklar, yayaların sürekli gelip geçtiği, cami cemaatinin abdest aldığı şadırvanın bulunduğu alanda top oynamaya çalıştıkları için, hem kendileri oynadıkları oyundan tat alamıyorlar, hem cami cemaati ile oradan gelip geçen yayalar da durumdan rahatsız oluyorlar.

Çocuklara sordum, neden burada, bu taş zeminin üzerinde oynuyorsunuz? Düşüp bir yerinizi kıracaksınız. Ayrıca bakın etrafınız pencere dolu, camları kırabilirsiniz. Gelip geçen insanlar da rahatsız oluyor, başka yerde oynasanız olmaz mı?

Meğer çocuklar da bu konuda çok dertliymiş…

“Biz de burada oynamaktan memnun değiliz. Aradan insanlar geçiyor, oyunumuz bozuluyor. Ayrıca düştüğümüzde dizlerimiz soyuluyor, canımız acıyor. Ama ne yapalım, bu çevrede başka oyun alanı yok. Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı şaşırıyoruz. İnsanların bu alanda fazla olmadığı zamanları seçip, burada oynamaya çalışıyoruz” diyerek sıkıntılarını anlattılar.

Gerçekten çocuklarda durumdan memnun değiller ama evleri o çevrede, fazla da uzağa gidemedikleri için, hoşlarına da gitmese, fazla da zevk alamasalar da burada oynamak zorundalar.

Fotoğraflarını çektiğimi görünce, “Niye çekiyorsun amca” diye merakla sordular.. Sorununuzu gazetede  dile getireceğim dediğim de ise, “Belediye Başkanımıza mesajımızı iletir misin. Her mahallede çocuklar için parklar yapıyor. Biz nerede oynayacağız? Biz de park ve oyun alanı istiyoruz” dediler.

Biz de buradan çocukların isteğini yetkililere iletiyoruz. Bu çocuklar nerede oynasın?...