Avrupa´da yaşayan Türklere çağrı yaptıkça onların sosyal hayatlarını tehlikeye atıyoruz. Evet, Avrupa´da yaşayan kardeşlerimiz dinlerini, dillerini, geldikleri yerleri, gelenek ve göreneklerini unutmasınlar. Avrupa ülkelerinin bize karşı acımasız tutumuna karşı tepkisiz kalmayalım ancak tepkimizi de bürokratik yollarla koyalım. Devlet büyüklerimiz Avrupa sorunu ile ilgili siyasetlerini millet üzerinden yapmaya devam ederse Avrupa´da yaşayan Türklere karşı bir nefret kampanyası başlayabilir ve bu oradaki kardeşlerimizin can ve mal güvenliğini tehdit eder. Irkçılıkta nam yapmış Avrupa ülkelerinin bu hastalığa bir daha yakalanmaması için hiçbir sebep yok.

Devlet yetkilileri uluslarası krizleri uluslarası bürokrasi çerçevesinde değil de milletleri nazarında çözmeye çalışırlarsa bundan zararlı çıkacak olan önce milletler olur. Bu yüzden başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Hükümet yetkilileri Avrupa ile ilgili sorunları kendi aralarında halletmeli. Aksi halde can ve mal güvenliği anlamında zararlı çıkacak olan gurbetçi kardeşlerimiz olur ki (Allah korusun) bunun vebalini kimse ödeyemez.

***

Bence Kim Kimdir?

Bülent Arınç

8 Ocak 1996 ile 7 Haziran 2015 yılları arası 5 dönem milletvekilliği ve bir kez Meclis Başkanlığı yapmıştır. Ak Parti kurucularındandır. Seviyeli ve soğukkanlı siyasetini her daim sürdürmüştür. 1948 yılında Bursa´da dünyaya gelmiştir. Aslen Manisalıdır ancak soyağacı konusunda muammalar mevcuttur.

19 Aralık 2009´da kendisine suikast iddiası ile iki subay gözaltına alındı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük ihanetlerden biri gerçekleşerek Özel Harp Dairesine bağlı 11 ve 16 nolu kozmik odalarda arama yapılarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 90 yıllık birçok sırrı yabancı servislerin eline geçti. Gezi Parkı eylemleri başta olmak üzere birçok konuda içerisinde bulunduğu hükümetleri eleştirdi. “Kürt Açılımı” diye başlanan en son “Çözüm Süreci” denilen projenin baş aktörlerinden biri oldu. FETÖ´ye karşı daima ılımlı açıklamalar yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardında FETÖ ile ilişkisini doğruladı ve “hatalı olduğunu” kabul edip özür diledi. Şimdilerde “15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Bülent Arınç Başbakan olacaktı” iddiaları karşısında mücadele etmeye çalışıyor.

***

Velhasıl...

İçi su dolu testiye tükürmeden önce bir daha düşünün. Yarın aynı testiden su içmek zorunda kalabilirsiniz.