Bu  hafta sonu  2. ve 3. Ligler başlıyor. İnegölspor alt yapısında futbola başlayan, bizim mahallede sokak aralarında top oynayan, aramızdan yetişen zamanın küçük çocukları, şimdilerde Türkiye‘nin çeşitli illerinde futbol oynuyor ve bizleri orada temsil ediyorlar. Onlar bizim çocuklar.

HÜSEYİN AKOĞLU: 1986 doğumlu oyuncu geçen sezon 3. Ligde şampiyon olan Bayrampaşaspor‘un kaptanıydı. İnegölspor alt yapısında futbolla tanışan Hüseyin, 2006 yılında Bursa Merinosspor‘da profesyonel oldu. Sırasıyla Orhangazi Belediyespor, Kırklarelispor, Çankırıspor, Nazilli Belediyespor, Kırklarelispor, Sarayköyspor 1926  ve son olarak Bayrampaşaspor‘da futbol oynadı. 271 resmi maça çıkan Hüseyin, liglerde 10 gol attı. Hüseyin gelen teklifleri yakında değerlendirip, yeni bir takıma transfer olacak.

SİNAN KURUMUŞ: İnegöl Orhaniye Mahallesinde oturan 1994 doğumlu Sinan, İnegölspor alt yapısında çoğu kategorisinde top oynadı. Fenerbahçe alt yapısında 1 yıl oynadıktan sonra 2012 yılında Ankaragücü‘nde profesyonel oldu. 2013 yılında Beşiktaş‘a transfer oldu. Sinan Kurumuş, sırasıyla Boluspor, Kahramanmaraşspor, Büyükçekmece Tepecikspor, Bayrampaşapor, Pendikspor, Kırklarelispor, Hatayspor‘da top oynadı. Özellikle geçen sene Hatayspor‘da attığı gollerle takımını 1. Lige çıkarttı. Bugüne kadar resmi 160 maç oynayan Sinan‘ın 50 golü bulunuyor. U–20 milli takım formasını da iki kez giyen Sinan Kurumuş‘un babası Kerim Kurumuş‘da yıllarca amatör kümelerde futbol oynadı.

BORA YELKEN: 1985 doğumlu Bora, İnegölspor alt yapısında oynadıktan sonra 2005 yılında İnegölspor‘un profesyonel oyuncusu oldu. Sırasıyla  Orhangazi Belediyespor, Kütahyaspor, Karacabey Belediyespor, Sürmenespor, Bayrampaşaspor, Turgutluspor, Nazilli Belediyespor, Keçiörengücüspor, Nazili Belediyespor, Kırşehir Belediyespor‘da futbol oynadı. 2006 yılında U–20 milli takımda bir kez oynayan Bora, bugüne kadar 337 resmi maça çıkıp, 28 gol attı.

SAMET GÜNHAN: 1988 doğumlu Samet, İnegölspor alt yapısında oynadı. Bir üst takıma çıkarılmayan Samet, Gençlergücü‘ne transfer oldu ve genç ve A takımlarında forma giydi. Daha sonra Kafkas Gençlik‘e transfer olup, burada da başarılı maçlar çıkaran Çiki lakaplı oyuncu Nilüfer Belediyespor‘da profesyonel oldu. Son olarak 2013 yılında Menemen Belediyespor‘a transfer oldu. Halen Menemen Belediyespor‘da yer alan Samet, bugüne kadar toplam 196 resmi maçta yer aldı. 

ÖMER DEMİRCAN: İnegöl Hacıkara Köyüne kayıtlı 1992 doğumlu Ömer, İnegölspor alt yapısından yetişip 2009 yılında İnegölspor‘da profesyonel oldu. Daha sonra sırasıyla Antalyaspor, Manavgatspor, Darıca Gençlerbirliği, Sivas Belediyespor, Orhangazi Belediyespor, Payasspor ve son olarak Erbaaspor‘da oynadı. 233 resmi maç oynayan Ömer, bugüne kadar 23 gol attı.

ÖZGÜR ÇELİK: 1986 doğumlu Özgür, babasının öğretmenlik yapması sebebiyle İnegöl‘de büyüdü ve İnegölspor alt yapısında futbola başladı. Genç ve amatör takımlarında oynadıktan sonra 2005 yılında İnegölspor‘da profesyonel oldu. Sırasıyla  Etimesgut Şekerspor, Küçükköyspor, Konya Anadolu Selçukspor, Körfezspor, Hatayspor, Bandırmaspor ve son olarak Sarıyerspor‘da top oynayan Özgür, 365 maçta 19 gol attı.

ÖMER FARUK BOZ: 1993  doğumlu Ömer  Faruk, futbola İnegölspor alt yapısında başladı. 2011 yılında İnegölspor‘da profesyonel oldu. Daha sonra sırasıyla Göztepe A.Ş., Anadolu Üsküdarspor‘da top oynadı. 2014 yılında Kafkas Gençlik‘te amatöre dönüş yaptı. Burada başarılı maçlar çıkaran Ömer Faruk Boz, İnegölspor tekrar profesyonel oldu. Ardından Kütahyaspor, Gölcükspor‘da top oynadı. Son olarak Bandırmaspor‘a transfer olan sporcu bugüne kadar 86 maça çıkıp, 5 gol attı.