Süper Amatör  Play-Off : 

4. haftada Kurtuluşspor, Kestel´de  Emekspor´u 1-0 yenerek 7 puanla 3. sıraya yerleşti. Sarı-Kırmızılı ekip golcüsü Ufuk ile 75. dakikada bulduğu golle ile umutlarını son haftaya taşıdı. Yenicespor ise Bursa´da kendisi gibi iddiası olmayan Elmasbahçespor ile 3-3 kaldı. Gruptaki en önemli maçta Kestel Belediyespor, Yenişehir Belediyespor´u yenerek 1 yıl sonra tekrar Bölgesel Amatör Ligine çıkmayı başardı. 

Pazar günü son maçlar oynanacak. Kurtuluşspor aynı puandaki Yenişehir Belediyespor ile Bursa Atıcılar sahasında karşı karşıya gelecek. Maçı kazanan taraf bir üst lig olan Bal´a çıkmış olacak. Karşılaşma berabere biterse takımlar baraj maçında tekrar birbiriyle oynayacak. Diğer temsilcimiz Bölgesel Amatör Kümeye çıkmayı garantileyen Kestel Belediyespor ile Kestel´de oynayacak.

Son 25-30 yıldır İnegöl´ün amatör kümede en başarılı takımı Kurtuluşspor´un final maçlarında pek şansı tutmuyor. İlki sanırım 1992-93 sezonunda o zamanki bir üst lig olan Deplasmanlı Amatör Ligine (DAL) çıkmak için baraj maçında O.Reno´ya 5-0 kaybederek 1. Amatör kümede kalmıştı. Ardından çok dramatik bir şekilde elendiği Türkiye Şampiyonası var. 1996 yılında Sakarya´daki 1. Kademe maçlarında oynadığı 3 maçı kazanıp tur atlayan Kurtuluşspor yine Sakarya´da olan 2. Kademe maçlarında 7 puan toplamasına rağmen ikili averajla İstanbul Dikilitaşspor´a elenerek 3. Lig kapısından dönmüştü. Ve son olarak 2007 yılında önce Eskişehir´de oynadığı 3 maçı kazanıp 2. tura çıkan Kurtuluşspor, yarı finalde Bolu´da İstanbul Beylikdüzüspor´a 3-1 kaybederek finali kaçırdı. Bunun haricinde Sarı-Kırmızılılar 2008 yılında da İstanbul´da ilk maçta kaybederek turnuvaya erken veda etmişti.

2.Küme : 

Osmaniyespor ilk maçta farklı yenildiği Hocaköyspor´u aynı skorla yani 4-1 yenerek rövanşı almış oldu. Cerrahspor zayıf rakibi İ.Boyalıcaspor karşısında 10-0´lık tarihi bir skor elde etmiş oldu. Ilgarspor İnegöl´de lider Y.Yolörenspor´u durduramadı. Maçı İnegöllü Güray Hocanın deplasmandaki takımı 4-1 yenerek yoluna devam etti. Grubun en golcü takımı Osmaniyespor evinde Y.Söylemiş Başakspor´a karşı da farklı galip gelecektir.   Hocaköyspor deplasmanda lider Y.Yolörenspor´a konuk olacak. Cerrahspor´da deplasmanda Y.Çeltikçispor ile kozlarını paylaşacak. Ilgarspor İznik deplasmanında Elbeyli Üzümspor´un misafiri olacak. 

 

Tebrik : 

İnegölspor U 19  grubunda Beşiktaş, Galatasaray, M.Başakşehir olmasına rağmen grubunu 1. sırada bitirerek şampiyon oldu. Son maça kadar umutlarını yitirmeden mücadele eden gençler alkışı hak etti diye düşünüyorum. Öncelikle genç kardeşlerimizi olmak üzere alt yapı sorumlusu İrfan Kapdan, grubun  antrenörleri Özgür Şahin, Murat Yahşi, Eyüp Efe, Celalettin Barut´u tebrik ederim. İnşallah bu gençleri yakın zamanda A takımda da başarılı bir şekilde oynarken izleriz.