Ülkemizin en önemli metropol şehirlerinden biri olan Bursa, tarihsel ve kültürel mirası ile Dünya´da söz sahibi olan önemli şehirlerinden biridir. Osmanlı Devletinin ilk başkenti olması münasebetiyle insanlığa bir çok anlayışın, felsefenin ve tarih kokan mistik bir yapının olduğu Bursa topraklarında günümüze kadar gelen süreç içerisinde sadece ulusal değil, uluslararası bir çok değeri içerisinde barındırmıştır. Bursa tarihi kültürü sanayisi ve turizmi ile ön plana çıkan bir şehir olarak belirli dönemler de Arap turizminin başkenti seçilmiştir. Ayrıca hammadde ve işçilik gücü ile üretime yön veren birçok markanın doğduğu hatta birçok uluslararası firmanın yan sanayi teknoloji yükünü çeken önemli bir merkez konumunda olmuştur.

    Dünya ihracatındaki payları ve uluslararası piyasaya kazandırılan markalar çalışmamızın içeriğinde sizlerle paylaşılacaktır. Bursa ile beraber mobilyanın ve köftenin başkenti sayılan İnegöl ilçemiz ulusal ve uluslararası katma değeri ile sadece Türkiye´nin değil, Dünya´nın da en önemli marka kentlerinden biri haline gelmiştir. İnegöl köftenin Balkanlardan doğarak gastronomik bir lezzet haline gelmesi ve markalaşması ruhunu İnegöl´de yaşamıştır. Havludan, ipek böceğine kestane şekerinden şeftalisine kadar bu kent uluslararası arenada bir çok alanda söz sahibi olmuştur.

    Bursa´nın yerel ve kültürel anlamda gelişimi aslında belediyecilik anlayışının modernleşmesi ve son dönemde özellikle ciddi projelerin hayata geçilmesiyle Dünya turizminin ve sanayi Dünya´sının hizmetine sunulmuştur. Restore edilen tarihi yapılar, fuar alanları cazibe merkezleri ve özellikle de sağlık turizminin kalbini tutan kaplıca tesisleri şifa dağıtım merkezleri olmuştur.

    Çalışmamın amacında  farklı ülkelerden veya şehirlerden gelen katılımcılara Bursa ve İnegöl´ü farklı bir bakış açısıyla anlatarak cazibe yaratmak olacaktır. Belki iyi niyet elçiliğinin yanı sıra bir çok ülke ve şehirle dostluk köprüsü kurulabilecek ortak çalışmalara imza atılabilecektir.

    Bursa ve yöresini Dünya standartlarında ve organizasyonlarda tanıtmak ve geliştirmek en önemli amaçlarımız arasında olacaktır.