Ülkemiz çocuk istismarı konusunda oldukça ön sırada olan bir ülke. Bu ve bu gibi durumlar devam ediyor. Mide bulandırıcı olan bu olaylar devam ettikçe insanlar hissettiği acıyı dile getiriyor.

Çocukları için endişe eden anne baba sayısı artış yaşıyor ama bu, o iğrençliğe sebep olanlara ders verici bir cezaya yetmiyor. Bu gibi olayları yaşayan çocuk psikolojik ve sağlık olarak oldukça sarsılırken ailelerde evlatlarına yardım edememenin üzüntüsünü yaşıyor. Her ne kadar cezaevinde olan bu insanlık duygusu vefat etmiş kişilerin bir baba bir ağabey olan tutuklular tarafından yaralanıp öldürülme durumunun oldukça yüksek olduğunu bilsek de bu tatmin edici ve olması gereken ceza tipi olmuyor. Bunların, bir daha başkasının çocuklara zarar vermeye kalkışmayacağı bir ceza görmesi gerekiyor.

Tuhaf olan bir diğer şey ise ülkemizde gündeme gelen bir olayın git gide büyümesi oluyor. Kadın cinayetlerinde, aldı başını yürüdü, diyeceğimiz şekilde bir artış yaşandı, yaşanıyor. Çocuk istismarı gündeme geldi. Bir babanın kızına, amacının veya dayının yeğenine tacizde bulunduğu haberini almadığımız gün olmuyor. Ya insanlar bu gibi çirkin durumlara sebep olanlara özenerek çoğalıyor, ya da kendi yaşam biçimleri biçimsiz, yuvaları mikrop yuvası. Dahası insanlık ve bir gram ahlak en temel ihtiyacımız. Çünkü bunun eğitim ile okumuşu okumamışı ile ilgisi yok. Olsaydı öğrencilere fiziksel tacizde bulunan, soyunma odasına zorla girmeye çalışan temizlik görevlisine karşı okul müdürünün tavrı “ öğrencilerde çok dar giyiniyor “ olmazdı. Olmadı, bu gerici tepki 40 yıl kölesi olunacak bir eğitmene yakışmadı.
Son bulacağından emin değiliz, üzgünüz. Onların yerine biz utanıyoruz. O yüzden çocuk istismarcılarına hak edilir, bu olaylara kalkışma niyeti içinde olanlara ders olunur bir ceza gelmeli.