Dengeli ve akılcı beslendiğiniz takdirde, beyniniz daha iyi, daha berrak çalışır, hafızanız güçlenir. Veriminiz, bağışıklığınız artar, hastalıklara karşı daha dirençli hale gelirsiniz, cildiniz sağlıklı olur. Kısaca daha kaliteli bir yaşam sürersiniz.

Beslenme, yalnızca iştah duyduğunuz yiyecekleri yemeniz veya açlık hissini gidermeniz değildir. Açlık hissini bir parça simit veya şekerli bir içecekle de yatıştırabilirsiniz; fakat bu şekilde beslenmiş olmazsınız; ancak vücudunuzun besin ihtiyacını geçiştirmiş olursunuz. Bazı bilgisiz kişiler ise sabah sosisli yumurta, öğlen ızgara tavuk, akşam köfte yiyen birinin çok iyi beslendiğini düşünürler. Oysa bilimsel açıdan bakıldığında bu da sağlıklı bir beslenme şekli değildir.

Dengeli beslenme, insanın büyümesi, gelişmesi, bir ömür boyu sağlıklı ve verimli yaşaması için ihtiyacı olan besinleri gereken miktarlarda yiyip içmesidir. Vücut için gerekli olan besin türlerinden herhangi biri alınmadığında, büyüme ve gelişmenin sekteye uğradığı ve çeşitli hastalıkların ortaya çıktığı, bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya konan bir gerçektir. Bu nedenle yedikleriniz, güçlü ve zinde olmanızı sağlayarak, yaşam kalitenizin artmasını da sağlayabilir; sağlığınızı olumsuz etkileyerek yaşam kalitenizin düşmesine de sebep olabilir.
Kendimiz ve sevdiklerimiz için sağlıklı olmalıyız. Çocuklarımızın en güzel günlerinde yanında olmamız, onların acı ve tatlı günlerini paylaşmamız için hep sağlıklı olmak önce gelir. Düşünün çocuklarınızın, torunlarınızın en güzel günlerinde yaşınız ilerlemesine rağmen yanında olmayı istemezmisiniz. Dünyada tansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıklar çok fazla artmış durumda. Bu tür hastalıkalr yaşam kalitemizi bozmaktadır. Özellikle diyabet hastaları yaş ilerledikçe görme bozuklukları, organ kaybı gibi rahatsızlıklarla karşı karşıya kalmaktadır. Çoğu hastalık göstereceğimiz çabalar ile yenilebilir.
IDF Uluslararası Diyabet Federasyonu Diyabet Atlası tahminlerine göre 2015´te,
•    11 yetişkinden 1´i diyabetli. (415 milyon)
•    2 diyabetli yetişkinden 1´ine (%46,5) teşhis konulmamış yani diyabetli olduğunu bilmiyor.
•    Küresel sağlık harcamalarının %12´si, diyabete harcanıyor. (673 milyar ABD Doları)
•    7 doğumdan 1´i gebelik diyabetinden etkileniyor.
•    Diyabet hastalarının dörtte üçü (%75) düşük ve orta gelir düzeyindeki ülkelerde yaşıyor.
•    542,000 çocuk tip1 diyabet hastası.
•    Her 6 saniyede 1 kişi diyabet hastalığından hayatını kaybediyor. (hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyon)

Her yıl 8 martta kutlanan, Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.