Süper Amatör Küme:

A Grubu : Lider ve rahat durumunda olan Doğugücü Gençlik ile mutlak galip gelmesi gereken Kurtuluşspor’un karşı karşıya geldiği müsabakada favori olan taraf Doğugücü Gençlik 1-0 kazanarak bitime 4 hafta kala paly – off’u garantilemenin mutluluğunu yaşadı. Yaklaşık 70 dakika da 10 kişi oynayan Sait Hocanın talebeleri iyi mücadele edip galibiyeti hak etti. Bu skor ile Doğugücü Gençlik’in Kurtuluşspor karşısında bir üstünlüğü sürmüş oldu. Kurtuluşspor ise yeni transferler yapması rağmen iki önemli oyuncunun cezalı olması sebebiyle taktiğinde farklılığa gitmek zorunda kaldı. Bu da hücumda istediğini yapmasını önledi. Sarı - Kırmızılıların şansı epey azaldı. Ancak mücadele henüz bitmedi. Lider Doğugücü Gençlik İnegöl’ de Merinos1938 Spor’u konuk edecek. Bu maçta temsilcimiz grup şampiyonluğunu garantileyecektir. Son üç haftada 9 puan kaybeden Kurtuluşspor Gürsu’da Yenidoğanspor ile karşılaşacak.

B Grubu : Akhisar Demirspor deplasmanda Yiğitlerspor’u 2 – 0 yenip hanesine üç puan yazdırıp play – off’u garantilenin sevincini yaşadı. K.Güvenspor sahasında play – off hesapları yapan Fethiye İdman Yurdu’nu 4-1 yenip adete sahadan silip çok değerli bir üç puanının sahibi oldu. Karadeniz Güvenspor tam 775 gün sonra galip gelmiş oldu. Temsilcimiz en son 29 Aralık 2019 tarihinde İnegöl’de Gemlikspor’u 5-3 yenmişti. Bu hafta grupta derbi maçı var. Play – off’u garantileyen İzzet Kaya’nın öğrencileri ile yeni transferlerle moral bulup son dört maçında aldığı 8 puanla güçlenen K.Güvenspor karşı karşıya gelecek. İlk devredeki müsabakayı Siyah Beyazlılar 3-0 kazanmıştı.

C Grubu : Ligde iyi günler yaşamayan Gençlergücü evinde oynadığı Çotanakspor maçını son dakikada yediği golle kaybetti. Gençler son dakikaya kadar iyi mücadele ettiyse de bir puan alamadı. Her puanın çok dereli olduğu grupta bir puan kazanılsaydı iyi olacaktı. Gençlergücü deplasmanda lider Çağlayanspor’un misafiri olacak.

1.Küme:

3. Grup : Ligin son haftasında Yenicespor - Mobilyaspor derbi maçı Yenice’de oynandı. Karşılaşma 3-3 bitti. İlk maçı 3-2 Mobilyaspor kazanmıştı. Asırlık Çınar Doğanspor son maçında lig ikincisi Kazıklıspor’a 1-0 yenilerek sezonu puansız kapatmış oldu.

4. Grup : Şampiyon Orhaniyespor bu hafta BAY geçti. Ligde tutunmaya çalışan Alanyurt Gençlik İnegöl’de Çekirgespor’u konuk etti ve 4-1 galibiyetle ligde kalma adına çok önemli bir adım attı. Bu hafta son müsabaka oynanacak. Şampiyon Orhaniyespor - Alanyurt Gençlik derbi maçı ile 1.kümede perde kapanacak. Alanyurt Gençlik, Balkanspor ve Yenişehir Söylemiş Başakspor ile kapışıyor. Temsilcimizin az da olsa küme düşme ihtimali var.

2. Küme: 20021- 2002 sezonun 2. Küme maçları bu hafta başlıyor. İnegöl’den takım bu kümede yer alıyor. Osmaniyespor, Ilgarspor, İsaören Gençlik ve Cerrah temsilcilerimiz aynı grupta yer alıyor. 1. Grupta bulunan bizim takımların yanı sıra Sırameşelerspor, Akpınar İdman Yurdu, Yüzüncü Yıl Mahallesi ve İvazpaşaspor gibi Bursa’dan da dört takım var. Grup şampiyonu 1. Kümeye çıkacak. İlk hafta derbi maçı ile start verilecek. Osmaniyespor - Cerrahspor derbi müsabakası bizleri bekliyor. İsaören Gençlik evinde Yüzüncü Yıl Mahallesi ile Alanyurt Sahasında karşı karşıya gelecek. Bu maçın ardından Ilgarspor, İvazpaşaspor ile ilk lig maçını oynanacak.

Anılarla Futbol :

Adem uzun yıllar futboldan ekmek yiyen, yaklaşık 10 yıl üst liglerde top koşturmuş, futbolu çok sevdiğinden ve samimi bir arkadaşının ısrarlarını kıramadığı için amatör ligde futbola devam etmektedir. Tecrübeli oyuncu Adem tam bir frikik ustasıdır. Bir akşam maç öncesi çift kalede Adem’in takımı penaltı kazanır. Penaltı atışı öncesi takımın antrenörü genç oyunculara soru sorar.

- Beyler, maçta bizim takım penaltı kullanırsa nerede durmanız gerekir?

- Bir – iki genç kendilerine göre cevap verir. Kimsenin cevabını beğenmeyen hoca noktayı şöyle koyar.

- Nerede duracaksınız? Ulan, penaltıyı Adem abim kullanıyor. Adamın frikikten 20 – 25 tane golü var. Tabii ki gidip santrada bekleyeceksin. Kaçırma ihtimali yok ki!