Geçen haftaki yazımda eskiden amatör kümede fırtına gibi esen ancak şu günlerde alt kümelerde yer alan ve pek başarılı olamayıp, adından söz ettiremeyen amatör takımlarını yazmıştım. Bugün ise yine diğer takımlar gibi geçmişte çok başarılı olan, en iyi futbolcuların yer aldığı, birçok kez Türkiye  Şampiyonasında boy gösteren ancak günümüzde A takım düzeyde liglerde yer almayıp dinlenen  veya kapanan takımlara örnek vereceğiz.

İpekişspor, Soğukpınarspor, R.Bosch, Çilekspor, S. Filamet, O.Reno, Sönmez A.S.F.Spor, Tekelspor, Pttspor, S.Merinosspor, Emniyetspor, Orhangazi Döktaş, Köy Hizmetlerspor, Makospor, Tofaşspor, Mustafakemalpaşaspor, İnegöl Orhaniyespor,  Orhangazi Asilçelikspor…
İnsan o takımların o günlerini bildiği için kısmen üzülüyor. Ancak hayat öyle işte. Dün çok güçlü olan gün gelir zayıf düşüyor. Bunun tam tersi de oluyor. Yıllarca 2. kümede vasat bir performans sergileyen bazı takımlarda gün geliyor süper amatör kümede derece yapıp bölgesel amatör kümeye kadar yükseliyor. Gülbahçespor buna en güzel örnek olabilir.

ALT YAPI:    
Geçtiğimiz hafta İnegölspor’un U-17 takımı Balıkersir’deki Türkiye Şampiyonasına gitmişti. Grupta önce Sakaryaspor ve Esenlerspor’u geride bırakıp grup finaline kalmayı başardı. Finalde Bursa’nın diğer temsilcisi Zaferspor’u 2-0 yenip 2. kademede yer almayı başardı. Sporcu kardeşlerimizi ve Köksal Demiral ile ekibini tebrik ediyorum. 

ANILARLA FUTBOL:
2. Ligde sezonun son maçlarından biri yani aylardan Mayıs. Şanlıurfa yine yazı erkenden karşılamış. Ortalık yanıyor. Misafir takım oyuncuları rakiple mücadeleden daha çok sıcaktan çekiniyorlar.

Maç öncesi hakem iki kaptanla top/saha seçimi için yazı-tura atacak. 
Anadolu insanı misafirperverdir ve ev sahibi takımın kaptanı İnegöl çocuğu İzzet Kaya ilk seçme hakkını misafir takımın kaptanına verir. Hakem misafir takımının kaptanına döner. 
- Kaptan, top mu saha mı?
Kaptan Metin daha maç başlamadan sıcaktan bunalmış ve seçimi yapmıştır.  
-Su hocam, sadece su istiyorum.:)
Yaz  aylarında susuz kalmamak dileğiyle…