Geçen gün BASKF sitesinde puan durumlarına bakıyordum. Şöyle tüm gruplara göz gezdirdim. Kimler yoktu ki? Bir zamanlar Bursa takımlarının korkulu rüyası, çok başarılı olup, Türkiye Şampiyonalarında Bursa’yı temsil eden bazı takımlar şuan en alt kümenin ya sonralarında ya da orta basamaklarda tutunmaya çalışıyor. Küme düşmek olmadığından sorun yok.

İşte 1995-2010 yılları arasında fırtına gibi esen o bazı takımlar; Karayolları Yolspor, Samanlıspor, Baharspor, Batı Trakyaspor…

İnsan o takımların o günlerini bildiği için kısmen üzülüyor. Ancak hayat öyle işte. Dün çok güçlü olan gün gelir zayıf düşüyor. Yine aynı kümede yer alan Orhangazi Gençlerbirliği ve Sinandede Ufukspor ligi üçüncü bitirerek 1. Kümeye çıktılar. Kimbilir belki de çok yakında şaşaalı günlerine geri dönerler. 

Aynı şekilde 1. Kümede yer alıp eski günlerini mumla arayan takımlarda var. Bunlara da Hamitlerspor, Gemlikspor, Çekirgespor örnek olabilir. 

ALT YAPI:
U-15 Türkiye Şampiyonası temsilcimiz İnegölspor 2. Kademe maçlarında Eskişehir’de yer aldı.  Grubundaki İzmir ve Tekirdağ temsilcilerini geride bırakan yavru İnegölspor finale kalıp Bursa’nın diğer temsilcisi Arabayatağıspor’a son dakikalarda yediği golle ile final grubuna kalmayı kaçırdı.    
Ayrıca bu hafta İnegölspor’un U-17 takımı Balıkersir’de Sakaryaspor ve Esenlerspor’u geride bırakıp grup finaline kalmaya çalışacaklar.

ANILARLA FUTBOL:
90’lı yılların başı. İnegölspor genç takımında hızlı, etkili bir forvet oyuncusu İnegöl’deki diğer genç takımlara çok gol atmaktadır. Başka bir amatör takım yönetici bu oyuncuyu pek beğenmez.
-Bu çocuk topçu falan olamaz.
Aradan belirli bir zaman geçer. Bu sefer İnegölspor genç takımının başka bir topçusu çok konuşulur. Tecrübeli yönetici o oyuncuyu da pek beğenmemektedir.
-İdare eder ama çok iyi değil. Bence futbolcu olamaz. 
Çok kısa süre sonra forvet oyuncusu 1. Lig takımlarında ve 2. takımlarında top koşturur. Diğer oyuncu mu? Başta Türkiye’nin en büyük iki kulübünde olmak üzere yaklaşık 15 yıl Süper Ligde oynar. Bu oyuncu Ayhan Akman’dan başkası değildir. 
Bunun üzerine bu muhabbeti bilen Deniz isimli amatör oyuncu konuyu söyle noktalar.
-Şu bizim yönetici Yusuf Abi bir kere beni eleştirmedi. Bir kere bana sallasa kesin topçu olurdum!