Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” açıklaması ile birlikte seçim maratonu başlarken, seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kala haliyle sosyal medyada da birçok anket, analiz ve karşılaştırma gündemi oluşmuş durumda…

Gündemlerin belirlendiği, en çok tartışıldığı, masaya yatırıldığı platform hiç kuşkusuz sosyal medya. Son yıllarda teknolojide ve sosyal medya mecralarında adeta bir devrim yaşanıyor. 90´lı yıllarda telsizlerle sosyalleşmeye çalışan günümüzün anne-babaları yaşanan bu devrime ayak uydurmaya çalışıyor. Gençler için ise durum farklı. Bugün 20´li yaşlarda olan gençler için akıllı telefonlar sıradan, sosyal medya mecraları ise günlük hayatın bir parçası…

Ülkemizin şuandaki en önemli gündem maddesi olan seçimlerde sosyal medyanın baş tacı... Her seçim öncesinde olduğu gibi birçok sosyal medya kullanıcısı seçim ile alakalı düşüncelerini çağımızın en etkin kitle ulaşım aracı olan sosyal medya üzerinden aktarıyor.

Benim analizim ise, %90 sosyal medya kullanma oranına sahip 18-25 yaş aralığı, yani biz gençler! Şöyle bir sosyal medyayı kurcaladığımız zaman, gençlerimizin 24 Haziran seçimleriyle alakalı hiçte ağızlarını tuttuğunu söyleyemeyiz.
Demem o ki, şuanda biz gençlerin gündemi de siyaset! Alt başlıklarını eleştirilerin, sevgi gösterilerinin, capslerin ve trollerin oluşturduğu binlerce twit ve gönderi şu anda dünya gündemine bile girmiş durumda!
Nitekim sosyal medyanın nabzını da gençler tutuyor, gençler okuyor, gençler yazıyor. Hem atışıyor hem kucaklaşıyor. Tabii ki hakaret, gruplaşma ya da manipülasyon amacıyla atılmadığı sürece atılan her twite saygı duyuyoruz.
Biz şunu çok iyi biliyoruz; biz gençler artık okuyoruz, görüyoruz, biliyoruz…
Ülkemiz, milletimiz ve gençliğimiz için hayırlı bir seçim olması dileğiyle…