2004 Yerel Seçimleri ile başlayan İnegöl Belediye Başkanlığı görevini hali hazırda sürdüren Alinur Aktaş, dün düzenlediği değerlendirme toplantısı ile İnegöl ve Bursa basının karşısındaydı. İlçe Teşkilatının da hazır bulunduğu toplantıya Bursa basını tam kadro ve en önemli isimleri ile katılım gösterdi.

Kısa bir tanıtım videosunun ardından Başkan Aktaş kürsüye çıktı, geçmiş yıllarda yaptığı çalışmaları ve projeleri güzel bir sunum ve akıcılıkla ortaya koydu.

Tabi her Belediye Başkanı zaman zaman bu tarz değerlendirme toplantıları düzenleyerek, basınla bir araya geliyor. Yapılan projeler, hizmetler bir yana, basın mensuplarının dikkat ettiği ama genelde yazılara konu olmayan husus, kürsüdeki siyasetçinin duruş, hitabeti ve saçtığı parıltıdır. Başkan Aktaş geride bıraktığı on iki yılın tecrübesi ile bu konuda oldukça başarılı bir isim.

Yerel seçimler için önümüzde uzun bir süre var. Ancak Bursa basını ve siyasi çevreler, bu günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu doldurabilecek, yetenekleri Bursa´yı yönetebilecek kapasitede bir isim aramaya başladı bile. AK Parti içindeki üç dönem, beş dönem kuralı, Altepe kalır mı gider mi, yoksa başka bir parti ipi göğüsler mi konularına hiç girmiyorum. Girmiyorum, çünkü daha çok uzun zaman var bir sonraki yerel seçimlere. Yazıp çizecek çok zaman olacak. Zamanı gelince dönemin şartlarına göre değerlendirme yapmak daha doğru olacaktır.

Dediğim gibi bu günün konusu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna potansiyel aday olabilecek, mevcut İlçe Belediye Başkanları…

Toplantıda, Bursa basını da bu gözle süzdü Başkan Aktaş´ı. Sadece İnegöl Belediye Başkanı için değil, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer Belediye Başkanları içinde geçerli bu durum. Öyle zannediyorum ki tüm Belediye Başkanları da bu durumun farkında.

Toplantı esnasında Başkan Aktaş´a, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ne düşünüyorsunuz?” sorusu da yöneltildi. Aktaş soruya, böyle bir niyetinin olmadığını, yaptığı çalışmaların amacının da Büyükşehir Belediye Başkanı olmak amacı taşımadığının altını önemle çizdi. Devamında ise, “Görelim Mevla´m neyler, neylerse güzel eyler” diyerek kapıyı açık bıraktı.

Mevcut bir İlçe Belediye Başkanı´nın yerel seçimlere bu kadar uzun bir süre varken, çıkıp da “ben adayım” demesini beklemiyoruz tabi. Siyasetten az çok anlayan herkes bunu biliyordur sanırım.

Kendi kanaatim, AK Parti Teşkilatının bu yönde bir eğilimi olursa, Aktaş´ın buna sıcak bakacağı yönünde. Ama dedik ya o güne daha çok var. Daha çok sular akar bu dereden. Yine kendi tespitim olarak söylüyorum, içinde bulunduğumuz zaman itibari ile Başkan Aktaş, Bursa gündemine diğer Belediye Başkanları kadar yakın bir isim olmasa da, kulislerde adı geçen önemli isimler arasında.  Rahmetli Başkan Hikmet Şahin´in İnegöl´den Bursa´ya uzanan başarılı Başkanlık hikayesinin herkesin hafızasında olduğunu da unutmamak lazım.

Yerel seçimlere uzanan önümüzdeki bu uzun süreçte Başkanların performansı oldukça önemli. Her ne kadar seçimler 2019´da yapılacak olsa da, anlaşılan o ki yerel seçim yarışı yavaşta olsa start aldı.