23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir bildiri yayınlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir bildiri yayınlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi Başkanı Muharrem Elmacı, Ulusal Egemenlik ve Bağımsızlığın, demokrasinin ve Cumhuriyetin, milletin ulusal benlik ve bütünlüğünün ana kaynağı olduğunu ifade etti.

Mustafa Kemal önderliğinde 1920’de TBMM’nin, aldığı cesur kararlarla, Kurtuluş Savaşı’nı yönettiğini ve başarıya ulaştığını kaydeden Muharrem Elmacı,  “Bu özelliği ile dünyada ayrıcalıklı bir yer edinmiş, bağımsızlığımızı tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendini yönetmesidir. Bağımsızlık ise, hiçbir konuda başka devletlerin yönetimi altına girmemektir. Bu iki temel nitelik, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinde yer almaktadır. Ulusal bağımsızlığın korunabilmesi, ekonomik bağımsızlığın sağlanabilmesi ile doğrudan bağlantılıdır” dedi.

Türkiye’nin, 1950’lerden sonra uygulanan politikalarla, ekonomik yönden kapitalist ülkelere bağımlı durumlara bırakıldığını ileri süren Elmacı,  Bunun da ülkeyi, ulus çıkarlarını koruyamaz duruma soktuğunu söyledi.

“Bir ulus kendi çıkarlarını koruyamaz durumda ise, bağımsızlıktan söz edilemez” sözünü hatırlatan Elmacı, “Ulus çıkarlarını korumak, 23 Nisan 1920 ruhu taşımakla mümkün olabilir.

Bu ruhu taşıyan her Türk vatandaşı, ülkenin her bakımından kalkınması ve bağımsız kalabilmesini arzulamaktadır. O halde hep birlikte ABD, AB, İMF, Dünya Bankası ve emperyalist ülkelerin, yurdumuz üzerindeki çirkin emellerine ‘hayır’ diyelim. Ülkemizin kalkınması, tam bağımsızlığa kavuşması ve çağdaş uluslar seviyesinin üzerine çıkabilmesi ancak, Atatürkçü düşünce ve onun politikalarını izlemekle mümkündür. Herkesi bu düşünceye çağırıyoruz” diye konuştu.