Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini destekliyorum. Hatta bunu yeterli bulmuyor, yetkinin sadece müftülere değil imamlara da verilmesini istiyorum.

Bunun iki sebebi var.

Birincisi evlilik kolaylaşsın.

İkincisi yaşamın ana merkezi olan İslam´ın toplumsal hayatın tümüne hakim olması.

Türkiye İstatistik Kurumunun resmî verilerine göre 2016´da 594.493 kişi evlendi. Aynı yıl boşanan kişi sayısı ise 126.164 oldu. 2016´da evlenen kişi sayısı 2015´de evlenenlere göre %1,4 azaldı.

Malumunuz evlilik yaşı yukarılara doğru çıktı. Gençler artık evlenme konusunda acele etmiyor. Özellikle okul ve kariyer planlaması yapma telaşı gençleri evlilikten uzaklaştırıyor. Buna bir de ekonomik sorunlar eklendiğinde evlilik iyice zorlaşıyor.

Ülkemizde Müslümanlığın sadece kağıt üzerinde kabul gördüğü bu çağda müftülerin nikah kıymasını çok önemli buluyorum.

Kültürel erezyon ve Hristiyan güçlerin ülkemizde uyguladığı (hala da uygulamaya devam ettiği) Anti-İslam projeler sonucunda İslam´ı yaşama konusunda her geçen gün daha da geriye gidiyoruz. Bu durum yaşantımızın İslamiyetten uzaklaşmasına ve bambaşka kültürlerin gelenek ve kurallarına tabi olmamızı sağlıyor.

Özellikle anayasada Kur´an hükümlerinin aksine farklı hükümlerin olması da İslam´ın toplum yaşasıntısı üzerindeki etkisini azaltıyor.

Ülkenin %99´u Müslüman olan bir ülkede müftülerin nikah kıymasına karşı çıkmak da İslam´ın toplum yaşantısı karşısında zayıfladığının bir kanıtıdır.

Bu yüzden yazımın başında da belirttiğim gibi müftülerin nikah kıymasını desteklemekle beraber kararı yetersiz buluyor, imamlara da nikah kıyma yetkisi verilmesini istiyorum.

Bu sayede İslam´ın toplum üzerindeki etkisinin artırılması için kapı aralanacağı ve bir çok Kur´an hükmünün de akabinde yasalarda yer alması gerektiği kanaatini taşıyorum.

CHP NE YAPMAK İSTİYOR?

CHP´yi yakından takip ediyorum. Bir çok CHP´li arkadaşım var. En son genel seçimlerde İnegöl´de ikinci parti olarak yer aldılar. Bu siyasetlerinin İnegöl´de karşılık bulduğunu ve söylemlerinin ciddiye alınması gerektiğini gösteriyor.

Ancak müftülerin nikah kıymasına yaptıkları muhalefeti anlayamıyorum. Kişi hak ve özgürlüklerini önemsediğini her fırsatta belirten bir partinin nüfusunun %99´u Müslüman olan bir ülkede müftülerin nikah kıymasına karşı çıkmasını anlamak mümkün değil.

Bebek katili Abdullah Öcalan´ın avukatını bile milletvekili yapıp PKK mitinglerinde yer almasına izin verince “kişi hak ve özgürlükler” oluyor da bir Müslümanın nikahını müftünün kıymak istemesi neden “kişi hak ve özgürlükler” kapsamına girmiyor?

Müftü resmî nikah kıyarak yasalar dışına çıkamıyor. Nikahı, nikah memuru ya da müftünün kıyması arasında resmî olarak hiçbir fark yok.

Bu yüzden CHP´nin tartışmaya açtığı “çocuk gelinlerin önü açılıyor” iddiası doğru değildir.

CHP´liler müsterih olsunlar, müftü nikah kıyınca değişen hiçbir şey olmayacak.

İDAM GERÇEKLEŞTİ

Recep Altepe´nin idamı bizzat Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleşti. Altepe´nin söylemleri maalesef kendisinin son çırpınışlarıdır.

Bu saatten sonra Ak Partililerin ve kendine oy verenlerin yapacağı en iyi şey, Recep Altepe´nin arkasından Fatiha okumalarıdır.

Allah kabul etsin!

Velhasıl...

Müftü de her sabah sakal traşı olup takım elbisesini giydikten sonra devletin lojmanından çıkarak devletin makam arabasıyla işine giden devletin bir memuru değil mi?

Nikah kıymasını niçin bu kadar sorun ediyorsunuz?