“İNEGÖL İL OLSUN GELECEĞİN KURTULSUN” sloganıyla İnegöl´de 15 Ocak 2018 tarihinde saat 19.00´da Sani Konukoğlu konferans salonunda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu´nun katılımıyla bir konferans icra edildi.

Konferansa yoğun halk katılımı yanında, ilçemizde teşkilatları bulunan siyasi partilerden CHP, MHP, İyi Parti, DP, vatan partisi, Millet Partisi, BTP ilçe yöneticileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarından Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer oda ve dernek temsilcilerinin de katıldığı görüldü. Kurşunlu ve Cerrah Belde eski belediye başkanları ile köy muhtarlarının da katılımı konferansın önemini artırmış oldu.

Ayrıca komşu ilçe Domaniç´ten bazı parti ve dernek temsilcilerinin “İnegöl İl Olsun Domaniç İnegöl´e bağlansın” istek ve afişiyle konferansa katılmaları ise geceye ayrı bir renk katmış oldu. Hazırlanmış olan afişlerde adı geçen siyasi partilerin amblemlerinin bulunması dikkatlerden kaçmadı. Bu konferansta AKP temsilcilerinin olmaması bir noksanlık olarak görüldü.

CHP İnegöl İlçe Başkanı sayın Necmi Demir´in açılış konuşmasından sonra, birbirini izleyen oda ve dernek başkanlarının istekli ve coşkulu konuşmaları, salonu dolduranların alkışlarıyla sık sık kesiliyordu. Domaniçli katılımcıların konuşmaları siyasi parti konuşmalarını aratmadı.
Konuşmacıların şu anda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş´ın da bu konuda destek verdiğinin belirtilmesi salonda memnuniyet yarattı. Son konuşmacılar olan Milletvekilleri ise meclisteki çalışmalarını anlattılar. İnegöl´ün il olması yönünde meclis başkanlığına sunulan kanun teklifini ve desteklerini uzun uzun anlattılar.
Son konuşmacı sayın Prof.Dr.Lale Karabıyık´ın konuşması ise dikkate değerdi. “Meclis koridorlarında karşılaşıp konuştuğumuz AKP Bursa Milletvekili arkadaşlara İnegöl´ün il olması konusunda destek verin veya teklifi siz verin biz destekleyelim ya da teklifi tekraren birlikte verelim dediğimizde başlarını öne eğip haklısınız ama biz bir şey yapamayız” demelerini anlatması, oradakilerde şaşkınlık yarattı. Salondakilerin birbirlerine bakaraktan AKP´li vekiller niçin desteklemesinler, biz İnegöl olarak onlara %60´ıın üzerinde oy vermedik mi? Bu haklı isteğimizde neden yanımızda olmazlar diye yakınmaları gözlendi.

İNEGÖL NEDEN İL OLMAK İSTİYOR:

1-Sanayi kenti olan İnegöl, Türkiye´nin 16. en büyük sanayi merkezidir.

2- İnegöl´ün merkez nüfusu, Bilecik+Bitlis+Bayburt+Bartın+Sinop merkez nüfusuna eşittir.

3- İnegöl, 255.000 merkez nüfusu ile Türkiye´de 45 ilden büyük ilçedir.

4-1889-1890 Yılında kurulan İnegöl Ticaret ve Ziraat Odası ilçeye hizmet vermektedir.

5-İnegöl 1.24 milyar dolar dış ticaret hacmi, 427 milyon dolar dış ticaret fazlası vermektedir.

6- 11 Esnaf odaları toplam 6271 aktif üyesi ile ekonomik gelişmişlikte Türkiye´ye öncülük etmektedir.

7- İnegöl medya açısından 2 yerel TV kanalı,3 yerel radyo kanalı,3 yerel gazete ile birlikte bir çok ilimize hizmet vermektedir.

8-İnegöl uluslararası fuarcılık hizmeti ile İnegöl mobilyasını dünya ülkeleri ile buluşturuyor.

9-1935 Seçiminde TBMM´ye seçilen 17 kadın milletvekillerinden biri İsaören köyünden Şekise İnsel´dir.

10-İnegöl İdman Yurdu Spor kulübüne ilk kez 1935 yılında öğretmen Vahide Hanım kadın başkan seçilmiştir.

İL OLURSAK:

1-Vergi ve içme suyu fiatları düşecektir.
2-Güvenlik, eğitim, nüfus, sağlık kurumlarında personel sayısı artacaktır.

3-Nüfus başına hazineden alınan paylar artacaktır.

4-Beldeler ilçe olacak, devlet daireleri oralarda da teşekkül edecek, devlet hizmeti vatandaşın yakınına gitmiş olacaktır.

5-Üniversite gelecek, yeni okullar açılacak, yörenin eğitim seviyesi yükselecektir.

6-Valilikle birlikte diğer dairelerin il başkanlıkları İnegöl´e taşınacaktır. Vatandaş küçük bir işi için Bursa´ya gitmekten kurtulacak.

7-İnegöl´ün ekonomik yönden ürettiği artı değer İnegöl´de kalacak, hizmet kalitesi artacak.

İnegöl; gıdada, sanayide, tarımda, ihracatta ve turizmde ki girişim ruhu ile Türkiye´de bir çok ilden daha önde ve dünyadaki 150 ülkede ticari faaliyet sürdürerek il olmayı en çok hak eden ilçedir. Başta İnegöl´deki AKP teşkilatı olmak üzere herkesin bu talebe destek vermesi gerekmektedir. Bu konferansta çoğunluğun destek verdiğini gördük. AKP teşkilatı da iradelerini kullanarak bu talebe destek vermeleri halinde ileride övünç payı kendilerinin olur.

İşte fırsat, bunu değerlendirsinler.