Süper Amatör Küme :

A Grubu : Gençlergücü bu hafta 3 – 0 hükmen galip geldi. Geçen haftanın sürprizini yapan Akhisar Demirspor sahasında az da olsa play – off hesapları yapan Fethiye İdman Yurdu‘na karşı oynayacaktı. Kar yağışı sebebiyle maç tehir edildi. Bu hafta Gençlergücü deplasmanda orta sıralardaki 19 Mayısspor ile karşılaşacak. Yeni hocasıyla çok önemli bir galibiyet alan Akhisar Demirspor, Gemlik Vefaspor ile kozlarını paylaşacak. Maç yine deplasmanda, rakip yine iddialı . Belki de temsilcimiz yine sürpriz yapar.

B Grubu : Ligin 16. haftasında ligde dördüncü sıraya gerileyen Kurtuluşspor deplasmanda ligde kalma hesapları yapan Odunlukspor karşısında 4 – 2 galip gelip tekrar üçüncü sıraya çıktı. Bu galibiyet Sarı - Kırmızılıların beşinci deplasman galibiyeti oldu. Doğugücü Gençlik evinde ligde tutunmaya çalışan Çağlayanspor karşısında mutlak galibiyet peşinde olacaktı. Ancak kar yağışı sebebiyle saha oynanmaya elverişli değildi. Kurtuluşspor sahasında ligde tutunmaya çalışan Hürriyetspor‘u yenip yolunda ilerlemeye çalışacak. Doğugücü Gençlik deplasmanda lig sonuncusu Hamitlerspor karşısında önce 3 puan, sonra goller arayışında olacaktır.

C Grubu : Lig ikincisi Kafkas Kartalı deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Milletspor karşısında sürpriz yaşamamayıp karşılaşmayı 1 – 0 kazandı. Bu galibiyetle lig üçüncüsü ile puan farkını yediye çıkaran temsilcimiz bir hayli rahatladı. K.Güvenspor deplasmanda Hacıvatspor ile karşılaştı. K.Güvenspor için çok önemli bir müsabakaydı. Temsilcimiz 3 – 2 kaybederek düşüşünü sürdürdü. Kafkas Gençlik evinde en yakın takipçisi olan K.Kemerçeşmespor ile oynayacak. Alınacak galibiyetle play – off kapısı sonuna kadar açılmış olacaktır. Yeni antrenörü ile puan alamayan K.Güvenspor için bu hafta bir umut olacak. Temsilcimiz ligde kalması mücizelere bağlı olan Milletspor ile İnegöl‘de karşılaşacak.

2. Küme :

5. Grup : Grubun açılış haftasında Orhaniyespor-Osmaniyespor derbi maçı ve İnegöl‘deki Mobilyaspor-Sinandede Ufukspor maçı sahanın karla kaplı olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Cerrahspor deplasmanda Değirmenönüspor‘a 2 – 0 kaybederek lige iyi bir başlangıç yapamamış oldu. Ligin ikinci haftasında Osmaniyespor-Mobilyaspor derbi maçı oynanacak. Cerrahspor evindeki ilk maçta Değirmentepespor‘u misafir edecek. Flaş bir kadro ile giren Orhaniyespor ilk maçında deplasmanda Hacıvat Gençlerbirliği ile puan mücadelesi verecek.

Alt Yapı : Çarşamba günü Yenice Sahasında İnegöl için çok özel bir karşılaşma vardı. U - 14 play – off karşılaşmasında Kafkas Gençlik-Gazipaşaspor yani iki İnegöl takımı Türkiye Şampiyonasına katılmak için mücadele verdi. Bu sanırım İnegöl adına ilk defa oluyor. Karşılaşmayı Kafkas Gençlik 4 – 0 kazanarak tarihinde dördüncü kez Türkiye Şampiyonasına gitmeyi hak etti. 7 – 8 yıl önce başlayan altyapı hamlesi meyvelerini fazlasıyla vermeye başladı. Kafkas Gençlik camiasını tebrik ederim. Aynı şekilde Nafi Bilaloğlu Futbol Akademisi de kısa sürede büyük başarılara imza attı. Demek ki; isteyince, çalışınca, araştırınca, sabredince başarı kesin geliyormuş. Aslında diğer kulüplerimiz de en kısa sürede şimdikinden daha fazla alt yapılara yönelmeli. İlçe dışında fazla oyuncu transfer etmekle, 3 – 4 yıl önce futbolu bırakmış sporculara tekrar futbola döndürmekle sadece günü kurtarmış oluruz. Kurtuluşspor da geçtiğimiz haftalarda alt yapısında bir atılım yaptı. Her ne kadar bu yıl geç de kalmış olsalar da, çalışmalara başlamaları yine de güzel.

Anılarla Futbol :

 

Kasabanın tek futbol takımı Hakikatspor her deplasman maçı sonrası oyuncularını yemeğe götürmesiyle nam yapmıştı. Bu da az sayıda spor severden oluşan camiayı mutlu ediyor, onları gururlandırıyordu. Sporcular deplasman maçlarını ayrı bir sever, bir ayrı bekler olmuşlardı. Zira yöneticiler masraftan kaçmaz, sporcularını karınlarını da, gözlerini de doyururdu. Hele bir de kazandılar mı evlere meyve dahi götürürlerdi. Bir deplasman maçında yöneticilerin hepsi kasabadaki cenazeye gittiklerinden dolayı maça gelememişti. Tek kalan antrenörün de yanında fazla parası yoktur. Müsabaka sonrası sporcular yolculuğu aç yapmasınlar diye otobüste sporcularına ayran ve pide dağıtmıştı. Sporcular bu duruma bozulmuştu. Kaptan Halim dayanamamış ve antrenörüne şöyle seslenmişti.

  • Hocam, bu pide, ayran nereden çıktı yahu? Hayırdır cenaze mi var?
  • Evet kaptan, Sarı Ahmetlerin Faruk vefat etti ya. Bundan dolayı böyle uygun gördük. Ulan her maç lokantada güzelce yiyiyorsunuz. Bugün de böyle olsa ne olur? İstemiyorsan pideni bana gönder.