Süper Amatör Küme :

A Grubu : Gençlergücü deplasmanda lider Kestel Belediyespor ile karşılaştı. Rakip Kestel Belediyespor grubun tek namağlup takımıydı. Temsilcimiz Gençlergücü müsabakadan 2 – 0 yenik ayrıldı. Akhisar Demirspor ise İnegöl‘de bir üst basamakta yer alan Bağlarbaşıspor‘u misafir etti . Temsilcimiz 2 – 0 geriden gelip 2 – 2‘lik skoru yakaldı. İlk yarının son maçında Gençlergücü evinde orta sıralardaki Burgazspor ile oynayacak. Akhisar Demirspor ise kapanış maçınında lider Kestel Belediyespor ile karşılaşacak.

B Grubu : Son haftalarda bir hayli puan kaybedip ligde dördüncü sıraya gerileyen Doğugücü Gençlik deplasmanda İznikspor‘a da 1 – 0 kaybetti. Kurtuluşspor ise sahasında ligde tutunma mücadelesi veren Çağlayanspor‘u zor da olsa 2 – 1 yenip lig üçüncülüğe çıktı. 2019 yılının son maçında Sarı – Kırmızılı ekip deplasmanda Hamitlerspor ile oynayacak. Moralsiz Doğugücü Gençlik, İnegöl‘de Odunlukspor karşısında mutlak 3 puan arayacak.

C Grubu : Ligde üçüncü sıradaki K.Güvenspor bu hafta hükmen kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekledi . Kafkas Kartalı deplasmanda çıkışa geçen Gemlikspor‘u 3 – 1 yenip galibiyet serisini üçe çıkardı ve play off için ‘Ben de varım’ dedi. K.Güvenspor evinde Gemlikspor ile yılı ve devreyi kapatacak. Kafkas Kartalı evinde play- off‘u hedefleyen Duaçınarıspor‘u ağırlayacak.

1.Küme :

2. Grup : Alanyurt Gençlik evinde şampiyonluk yolunda olan H.Dikkaldırımspor ile karşılşacaktı. Müsabaka olumsuz hava şartları sebebiyle ertlendi. Yenicespor bu hafta dinlendi, yani maçı yoktu. 15. Haftada Alanyurt Gençlik bay geçerken Yenicespor sahasında lider Merinos 1938 ile karşılaşacak.

4 .Grup : Doğanspor evinde az da olsa şampiyonluk hesapları yapan Y.Karamanspor ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz 4 – 2‘lik galibiyetle ilk yarıdaki maçın rövanşını almış oldu. Doğanspor deplasmanda lider G.Yenidoğanspor ile kozlarını paylaşacak.

2. Küme : Çok yakında 2. Küme müsabakaları başlayacak. İlçemizden Orhaniyespor, Cerrahspor, Osmaniyespor, Mobilyaspor bu heyecanı yaşayacak.

Bu hafta Orhaniyespor A takımı antrenmanlara başladı. İnegöl‘ün en eski kulüplerinden biri olan Orhaniyespor 7 yıl sonra lige katılıp müsabakalara çıkacak. Bence İnegöl‘e ayrı bir renk katacaktır. Bu sefer çok daha istekli, ciddi bir Orhaniyespor göreceğiz. Şimdiki gençler bilmez ama Orhaniyespor, İnegöl‘ün en özel kulüplerinden biridir. Orhaniyepsor; bir kulüp değil, bir camia değil, bir mahalle takımıdır. Camiası ile mahallesi bir bütündür. Eski şöhretlerden Refik Koç, Sadri Demirtaş, Sarı Şaban, Tak Tak Fikret, Sedat Kızılcıklı, Mustafa Kuran, Gürbüz Yılmaz, Tankut Demir, Hüseyin Altınöz, Köksal Demiral, Ayhan Güneş, Fatih Güleç Kani Kont, Mıçı Yavuz gibi İnegöl‘ün nice yıldızları bu kulüpte top oynamıştır. Yaklaşık 30 yıl önce var olan DAL yani Deplasmanlı Amatör Ligi‘nde mücadele eden ilk İnegöl takımıdır. Yine süper amatör kümenin ilk takımlarında biridir. Maalesef daha sonraları hep geriye gidip 1. Kümeye, oradan 2. Kümeye düşmüş, 7 yıldır da müsabakalara çıkmamıştı. A takım için yaşanan bu güzel ve gerekli heyecan umarım alt yapı için de yaşanır.

Anılarla Futbol :

Mehmet Altan yani Minik, İnegöl‘ün sevilen, esprili, herkesle şakalaşabilen, dev cüssesinde çok temiz bir kalbi olan eski futbolcu abimizdir. Kurtuluşspor‘da daha doğrusu İnegöl‘de 2-3 sezon futbol oynamasına rağmen kendi döneminde tüm Bursa‘nın en iyi kalecileri arasında ün yapmıştır. Çoğu futbol gibi 'Minik'de zamanla kilo aldı ve daha heybetli bir görünüme sahip oldu. O dönemde profesyonel takımlara yurt dışından oyuncu tavsiye eder. Bir dönem Beşiktaş'ta da oynayan Bayram Bektaş'ın da Türkiye'de futbol oynamasına katkısı olmuş, arkadaşıdır. Yine yurt dışından bir oyuncuyu Galatasaray'a tavsiye için Fatih Terim ile görüşmeye Florya tesislerine gitmiştir. Hal hatırdan sonra Minik Mehmet, Fatih Hoca‘ya 'Hocam, ben de eskiden profesyonel futbolcuydum, şimdi bıraktık, oynamıyoruz artık' der. Fatih Terim şöyle bizim Minik'i bir süzdükten sonra şöyle der:

  •  İsabet olmuş, doğru bir karar!