SÜPER AMATÖR:

A GRUBU:
Doğugücü Gençlik bu hafta 3-0 hükmen kazanıp 45 puanla ligi 4. sırada bitirmiş oldu. İsaörenspor son maçını deplasmanda İznikspor ile oynadı ve 4-2 yenerek ligi beşinci sırada tamamladı. Bu grupta en çok alkışı bence İsaörenspor hak ediyor. Zira mütevazi bir kadro ile topladığı 30 puanla ligi 5. sırada tamamladılar. Doğanspor İnegöl´de Büyük Mustafakemalpaşaspor ile oynayıp 1-1 berabere kaldı ve Süper Amatör kümeye veda etti.

B GRUBU:
Gençlergücü ligde kalma sevinci yaşayan Hürriyetspor´u misafir etti ve 3-2 galibiyetle rakibini boş gönderdi. Bu galibiyetle Gençlergücü ligi 4. Sırada bitirmiş oldu. Geçen hafta İnegöl´de Gülbahçespor ile berabere kalınsa bugün mutlu sona temsilcimiz ulaşacaktı. Kafkas Kartalı sezonun son maçında evinde lig ikincisi Gülbahçespor´u ağırladı. Havanın güzel, maçın da çok önemli olması sebebiyle çok fazla izleyicinin olduğu maçta tahminim seyirci rekoru kırılmıştır. Kafkas Gençlik kazanmak için mücadele ettiyse de istenilen, beklenilen gol bir türlü gelmedi. Karşılaşma 0-0 bitince gülen taraf Gülbahçespor oldu. Kafkas Kartalı´na üzüldüğümüz gibi gerek saha içinde oyuncular, gerekse tribünde taraftarlar olumsuz olaylara sebep vermediklerinden dolayı mutlu olduk. Zira iki kulübün epey taraftarı vardı ve bu maç çok önemli bir maçtı. Yenicespor deplasmanda bir alt basamakta bulunan Burgazspor ile oynadı. Temsilcimize için beraberlik yetiyordu ancak erken yenilen gollerle rakibine direnç gösteremeyen temsilcimiz 5-0 mağlubiyet aldı ve küme düştü. Aldığımız duyumlara göre gerek saha içinde, gerekse saha dışında maalesef olumsuz olaylar yaşanmış. Yenicespor kasım ayından bu yana sadece küme düşen iki takıma karşı birer galibiyet alabilmişti. Hal böyle olunca küme düştüler. Halbuki Yenicespor, Hürriyetspor ve Burgazspor´dan daha iyi takımdı. Temsilcilerimiz Gençlergücü ve Kafkas Kartalı bir puan eksikle play-off´u kaçırmış oldu.

2. KÜME:
Hocaköyspor sahasında İznik Çiçeklispor´u konuk etti ve 5-0´lık galibiyetle moral buldu. Bu karşılaşma önemli bir karşılaşmaydı. Gelen bu 3 puanla Hocaköyspor tekrar lig ikinciliğine yükseldi. Yavru İnegölspor deplasmanda lider Yenişehir Çeltikçispor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla rakibinin kopmamasını sağladı. Bordo-Beyazlı Gençler hiç puan kaybetmeyen liderden puan alan ilk takım oldu. Ilgarspor bu hafta hükmen galip geldi. Cerrahspor İnegöl´de Bayındırspor´a 5-2 kaybetti.
2. kümede ilk yarının son maçları bu hafta oynanacak. Hocaköyspor ligdeki 9. maçını Bayındırspor ile oynayacak. İnegölspor ligde kendisi gibi şampiyonluk kovalayan ve aynı puandaki İznik Elbeyli Üzümspor ile kozlarını paylaşacak. Ilgarspor, Orhaniyespor´a karşı 3 puan alma hesapları yapıyor. Ligde istediği yerde olamayan Cerrahspor bu hafta 3-0 hükmen kazanıp puanını 4´e çıkaracak.

ALT YAPI:
Kafkas Gençlik U – 14 grubu Bursa´yı Türkiye Şampiyonasında temsil eden 5 takımdan biri oldu. Çanakkale´ye giden Yavru Kafkas Kartalları ilk maçını Perşembe günü oynadı. 4-5 yıl önce başlayan alt yapı hamlesi gerçek anlamda ilk meyvesini vermiş oldu. Daha önce okullarda yetenekli sporcu arama, birçok yaş grubunda Elit Ligine kalma, Elit Liginde başarılı olma, şehir dışındaki çeşitli turnuvalara katılma gibi başarılı sonuçlar aldılar. Ancak asıl başarı ve mutluluk Türkiye Şampiyonasında yer almak olmuştur. İnegölspor´un onlarca kez katıldığı bu organizasyonlarda yer alıyor. İnegölspor hariç bu tür resmi turnuvalara ilk giden kulübümüz Nafi Bilaloğlu Futbol Akademisi olmuştu.