Diş tedaviniz yapılırken öncelik sizin kendi dişlerinizi korumaktır. Sizin de önceliğiniz bu yönde olmalı ve altı ayda bir diş hekiminize gitmelisiniz

Diş hekimine sadece ağrımız olduğu zaman mı gidilir, estetik ve fonksiyon kaybı olduğunda mı gidilir, ağız kokusu olunca mı gidilir, diş ağrısı gece uykudan uyandırınca mı gidilir, gece yarısı acil olarak mı gidilir? Bu soruların sayısı artar ve hepsinin ortak cevabı ‘Evet´tir. Bu ve buna benzer birçok durumda diş hekimine gidilir. Esas olan, gittikten sonra tekrar bu sıkıntıları yaşamamak için neler yapılması ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiğidir.

DÜZENLİ DİŞHEKİMİ KONTROLÜNE GİTMEK ÇOK ÖNEMLİDİR..
Normalinde tüm ağız ve diş sağlığını ilgilendiren problemleriniz çözüldükten sonra altı ay aralıkla kontrole gitmenizi tavsiye ediyoruz. Bu dönemlerde oluşabilecek problemlerin çözümleri çok daha kolay olur.
İdeal bir diş tedavi yönteminin şu şekilde olması tavsiye edilir: İlk olarak panoramik ya da 3 boyutlu tomografik görüntüler alınır. 2 ve 3 boyutlu görüntüler üzerinde teşhis ve planlamalar yapılır.
Öncelikle hastayı rahatsız eden ağrılı dişin kaynağına ulaşılır ve tedavisi tamamlanır. Ağrısı geçmiş bir şekilde koltuğa oturan hastanın kendini daha huzurlu ve güvende hissetmesinden dolayı tüm problemlerin çözümü daha kolay olacaktır.

PLANLAMA YAPILMALI
Daha sonraki adım; kırık, kök halinde kalmış, kök uçları tedavi edilemeyecek kadar enfeksiyonlu, sağlam dokusu yok denecek kadar azalmış, çekilmesi gerekli 20 yaş ve gömük dişlerin çekilmesiyle tedavi devam etmelidir. Bunların çekilmesi, hem ağız ortamının temizlenmesi, hem de diğer protetik çalışmaların planlanması açısından çok önemlidir. Tüm ağız restorasyonu tedavisi yapılacak olan hastalarda, ileride problem yaratacağı düşünülen dişlerin çekilmesi; oluşabilecek problemlerin önüne geçilmesi açısından çok önemlidir.
Dişlerinizin ağızda ne kadar kalabileceğiyle ilgili durumu diş hekimi, kanal tedavisi ve diş eti hastalıkları uzmanının beraber karar vermesi gerekmektedir. Eğer bir dişinizin ağızda uzun süre kalmasıyla ilgili soru işaretleri varsa; yanlış verilecek kararla, çok kısa sürede yeni yaptırmış olduğunuz dişlerin değişmesi durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

DİŞ ETİ TEDAVİSİ MUTLAKA YAPILMALI
Çekilecek olan dişler halledildikten sonra diş eti tedavisi yapılmalıdır. Böylelikle ağızdaki mikroorganizmalar kontrol altına alınır, diş etleri estetik ve sağlık açısından kontrol ve tedavi edilir. Bu tedavi tamamlandıktan sonra dolgular ve kanal tedavisi yapılacak dişlerin tedavileri başlar. Ağız ortamı dişeti tedavisiyle temiz bir alt yapıya ulaştırıldığından, implant ve kemik ilaveleri -eğer gerekliyse- bu esnada yapılır.

Tüm bunların ardından uygulanacak olan diş materyali seçilir ve hasta için uygun olan proteze geçilir. Bu sırayı takip edilerek yapılan protezler, kontrol sürelerinin de dikkate alınmasıyla hasta ağzında daha uzun süre hizmet eder.