Süper Amatör:
A Grubu: Son haftaya play-off´u garantileyip giren Kurtuluşspor, son maçını da kazanıp şampiyon olmak istiyordu. 3-1´lik galibiyetle bunu başardı. Bursa´nın Süper Amatör kümenin en fazla maç oynayan takımı Kurtuluşspor, 5 yıl sonra play-off hakkını elde etti. Takımın başında İnegöllü Murat Endes var. Üstelik yardımcıları Eser Durak ve Muharrem Alkuş´ta İnegöllü. 5-6 yıl önce İnegöl´de Kurtuluşsporlu bir yöneticinin dediği “İnegöl´de bize göre hoca yok” tezi de böylece çürümüş oldu. Şampiyonluk maçında Kurtuluşspor´u destekleyenlerin sayısı beklenenden azdı. Bu yüzden “Sen Yoksan, Bir Kişi Eksiğiz” sözünü Kurtuluşspor için biraz değiştirsek yanlış olmaz. (Hüsnü ve İbrahim Sak kardeşler ve oğulları) Yeni slogan şöyle olabilir: “SAK´lar olmazsa tribünde kimse olmaz...” Yenicespor deplasmanda 1326 Pınarbaşıspor´u 3-1 yenip play-off oynama şansı yakaladı. Böylece Yenicespor son 6  yılda 2. kez bu şansı elde etmiş . Doğanspor gençlerle çıktığı 19 Mayıs Gençlik maçını 7-1 kaybetti.

Şampiyon ilk maçını Yenişehir´de Elmasbahçespor ile oynayacak. Rakip özellikle Eser Hoca ile müthiş çıkış yaptı. Oynadıkları son 7 maçın tamamını kazandılar. Rakip ayrıca attığı 60 golle Bursa´nın en golcü takımı oldu. Yenicespor, Kestel´de B grubu şampiyonu Yenişehir Belediyespor ile başlayacak. İki rakibimizin hocaları İnegöllü sayılır. Bu yüzden umarım bizi üzmezler.

Bugüne kadar 6 yılda toplam 5 farklı takımımız play-off´ta yer aldı. Kafkas Kartalı 4 sezon bu gururu yaşarken, en başarılı takım Gençlergücü oldu. Toplam 3 kez play-off oynayan Gençlergücü, 2012-2013 sezonunda play-off şampiyonu olup Bölgesel Amatör Ligine çıkan ilk ve tek takımımız oldu. Yenicespor 2 kez, Kurtuluşspor ve K.Güvenspor 1 kez bu heyecanı yaşadılar.

Bu yıl statü değişti. 6 takımın mücadele edeceği 5 hafta sonunda ilk iki sırada yer alan takımlar Bölgesel Amatör Ligine çıkacak. En az bir takımımızın bir üst ligde görmek dileğiyle…

B Grubu: Kafkas Kartalı son maçında Milletspor deplasmanında 1-0 kaybetti. Kafkas Gençlik birçok maçta en az 2-3 gençle mücadele ettiği bir sezonda ligi 6. sırada bitirmesi bence güzel. Yönetim ve teknik heyet çok doğru bir karar alıp böyle bir uygulamaya gitti.

2. Küme: 7. haftada Osmaniyespor bay geçti. Hocaköyspor deplasmanda Y.S.Başakspor´u 12-0  yenerek kulüp rekorunu kırmıştır. Hocaköyspor bu galibiyetle lider Y.Yolörenspor´a biraz daha yaklaştı. Cerrahspor, derbi maçında Ilgarspor´u 1-0 yenerek sıralamada 5. sıraya çıktı. Bu hafta Osmaniyespor lider Y.Yolörenspor deplasmanına gidiyor. Şampiyonluk açısından temsilcimiz en azından yenilmemeli. Hocaköyspor ile Cerrahspor başka bir derbi maçında karşılaşıyor. Ilgarspor İnegöl ‘de İ.Boyalıcaspor´u konuk edecek…